Vietų praktiškai nebėra

R. Savickienė sako, kad žadantys atvykti į Jūros šventę nakvynės vietomis suskubo rūpintis toli gražu ne paskutinę akimirką. „Beveik viskas buvo išparduoda prieš porą savaičių. Aišku, gali būti, kad kažkas atsisakys, kažkas neatvyks dėl tam tikrų priežasčių, bet iš principo – viskas užimta“, – sako R. Savickienė.

Pašnekovė tikina, kad norintys laisvų kambarių dar gali jų bandyti ieškoti ne pačioje Klaipėdoje, o jos apylinkėse – Smiltynėje ir Palangoje.

Ji sako, kad pernai pirmą kartą pastebėjo nakvynės kainų kilimą dėl Jūros šventės. „Ir šiais metais kainos buvo šiek tiek pakeltos, situacija išliko tokia pat, kaip ir pernai. Tik kainos nebuvo pakeltos taip reikšmingai, kad žmonės atsisakytų gyventi vien dėl to. Kaip ir visame pasaulyje, taip ir pas mus, per didesnes šventes kainos irgi didesnės“, – sako R. Savickienė.

Bendruoju registratūros telefonu atsiliepęs viešbučio „ibis Styles Klaipėda Aurora“ darbuotojas, prisistatęs Mariaus vardu, taip pat teigia, kad Jūros šventės metu Klaipėdoje beveik visi viešbučiai būna pilnai arba beveik pilnai užpildyti. Jo darbovietė – ne išimtis: viešbučio atstovas teigia, kad užimti beveik visi kambariai.

Jis taip pat tikina, jog vasara Klaipėdoje didieji viešbučiai tušti nestovi – apgyvendinamos turistų grupės. „Kalbant apie pavienius klientus, tada taip – šį savaitgalį paklausa yra didesnė“, – teigia atstovas, pridurdamas, kad penktadienį laukia 50-ies klientų atvykimų.

Tokių kainų šį sezoną dar nebuvo

Atstovas pripažįsta, kad nakvynės kainos Jūros šventės būna bene didžiausios. „Jeigu aktyvesnis renginys, pradžioje būna žemesnės kainos, o pakilus paklausai – kyla, nes būna mažiau kambarių pardavimui“, – sako viešbučio darbuotojas. Jo teigimu, išsinuomoti vieną iš kelių likusių dviviečių kambarį penktadienio popietę būtų kainavę 96 Eur.

Poilsiautojai Jūros šventėje

Portalo „booking.com“ duomenimis, penktadienio popietę Klaipėdoje likę 5 viešbučiai, kuriuose nakčiai iš penktadienio į šeštadienį galima išsinuomoti dvivietį kambarį parai už 50-100 Eur, po 6 viešbučius, kuriuose tektų sumokėti 100-150 ir 150-200 Eur bei 1 įstaiga, kurioje dvivietis kambarys įkainotas daugiau nei 200 Eur.

Palyginimui, pirmajam rugpjūčio savaitgaliui, kada Jūros šventė jau bus pasibaigusi, nakvynės vietų pasirinkimas – didesnis. Iki 50 Eur už naktį dviviečiame numeryje prašoma 15-oje viešbučių, 50-100 Eur – 35-iuose, 100-150 Eur – 14-oje, o daugiau nei 150 Eur už naktį, rezervuojant prieš savaitę, reikėtų sumokėti 6-iuose viešbučiuose.

Tikisi pusės milijono lankytojų

Ji mini, kad šį savaitgalį į Klaipėdą atvykti vilioja ne tik Jūros šventė, bet ir „The Tall Ships Races 2017“ regata, į kurią atvyko 3 tūkst. laivų įgulos narių. „Savaitgalį Klaipėdoje laukiam pusės milijono turistų. Jeigu bus geras oras, manau, kad tiek jų ir atvyks“, – tikisi turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė.

Poilsiautojai Jūros šventėje

Ji sako nepastebėjusi, kad lietinga vasarą būtų sumažinusi turistų srautą į Klaipėdą. „Mes esame šiek tiek kitokia vieta nei Kuršių nerija ar Palanga, kur žmonės atvyksta poilsiauti. Mes esame daugiau tranzitinis miestas, sulaukiame daug turistų grupių, kurios keliauja po Baltijos šalis ir apsistoja Klaipėdoje, vieninteliai Lietuvoje sulaukiame ir kruizinių laivų, kurie atplaukia, nepriklausomai nuo to, koks oras tą savaitę ar dieną.

Kita vertus, jeigu poilsiautojai mato kad visame regione lyja, jie iš Palangos ar Kuršių nerijos važiuoja į Klaipėdą – kažkur apsilankyti, nusipirkti, pasivaikščioti po muziejus“, – džiaugiasi R. Savickienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (289)