Kaip pasakoja Basanavičiaus gatvėje patruliuojantys pareigūnai, nors jie ir tikėjosi turėsiantys daug darbo liepos 6-osios išvakarėse, tačiau ta naktis, kaip ir kitos šią savaitę, buvo gana ramios.

Tačiau šeštadienio vakaras buvo kitoks. Dar nesulaukus vidurnakčio policininkai dėmesį atkreipė į ant suoliuko alų geriantį jaunuolį pamušta akimi. Vos išvydęs gresiančią bėdą alų jis sviedė į šiukšlių dėžę, tačiau išsisukti jam nepavyko.

„Čia iš oro nukirto, dėl alaus“, – piktinosi sulaikytojo draugai. Kompanija vos prieš dvi valandas atvyko į pajūrį ir jau įkliuvo, tačiau tiek pats sulaikytasis, tiek su juo buvę draugai išliko linksmai nusiteikę ir visą laiką garsiai kvatojo.

„Geros nuotaikos nesugadino. Nesureikšminu tokių dalykų, jeigu jiems gerai, tai ir man gerai“, – rodydamas į policininkus juokėsi jaunuolis, kol jam buvo pildomas protokolas už alkoholinių gėrimų vartojimą viešoje vietoje.

Nors alkoholinius gėrimus vartojančių Basanavičiaus gatvėje buvo ir daugiau, jie problemų išvengė. „Slėpk“, – vos išvydęs tolumoje pareigūnų automobilį draugui sušuko jaunuolis, o šis paslėpė alaus skardinę už nugaros ir nepastebėtas praslydo.

Jau po kelių minučių gatvėje pats prie policininkų priėjo vyriškis ir piktinosi klubo apsauginių elgesiu, tikino turintis jiems pretenzijų ir norintis rašyti pareiškimą.

„Kaip šunį išmetė, kaip šunį išmetė iš baro. Aš nieko nedariau, pinigus sumokėjau“, – daug kartų šiuos žodžius pakartojo įkaušęs vyriškis. Jam buvo pasiūlyta išsiblaivyti ir ryte atvykti į komisariatą surašyti pareiškimą, o dabar geriau ieškoti kitos vietos prisėsti.

„Čia visi neblaivūs“, – atkirto vyriškis ir dar bandė ginčytis su pareigūnais, bet šalia buvusių draugų pastangomis galiausiai nusiramino ir nuėjo savais keliais.

Basanavičiaus gatvėje prireikė ir medikų, pagyvenęs vyriškis nualpo kavinėje, įtariama, kad jį galėjo ištikti insultas.

Padėjus šiam žmogui ir toliau einant gatve prie policininkų priėjo dvi moterys sakydamos: „Šitie vyrai prie mūsų kimba, galite patvarkyti?“. Paaiškėjo, kad meilės įkyriai ieškojo svečiai iš Rusijos, o išklausę pareigūnų moralą nuėjo toliau.

Vėliau patruliuojantys pareigūnai gavo pranešimą dėl per garsiai sklindančios muzikos vienoje iš kavinių, tačiau priėjus prie jos muzika jau buvo išjungta, o darbuotojas aiškino nesuprantantis, kas galėjo skųstis, todėl buvo tik įspėtas.

Dar bendraujant su kavinės darbuotoju, per raciją gautas pranešimas, kad netoli Palangos tilto vyksta muštynės ir reikia pastiprinimo. Pareigūnai pasileido tekini bėgti link įvykio vietos. Čia mušeikos iškart buvo nuraminti ašarinėmis dujomis, keli dar bandė bėgti, tačiau toli nusigauti jiems nepavyko.

„Ėjom gatve ir kauniečiai vienam mano draugui davė į snukį, gynėsi jis, davė atgal ir viskas. Kaunas atvažiavo, pradėjo išsikalinėt“, – įvykio aplinkybes audringai dėstė vaikinas.

Tiesa, vaikinas pareigūnų darbu nebuvo patenkintas. Kažkuriam muštynių dalyviui iškrito piniginė. Jaunuolis labai norėjo išsiaiškinti, ar ji nepriklauso jo draugui, tačiau pareigūnai tikino patys tuo pasirūpinsiantys, o tai sukėlė didelį vaikino susierzinimą.

„Aš tik iš kariuomenės grįžau, aš žinau visas teises. Aš į žmogų kreipdavausi tamsta. O čia kas, Lietuvos policija? Aš žinau savo teises. Aš klausiu, man net neatsako, kas čia per nesąmonė“, – piktinosi vaikinas, o pareigūnė jam priminė, kad šis turi ne tik teises, bet ir pareigas, todėl paragino vaikiną nusiraminti.

Policininkai vėliau prasitarė, kad vos po vidurnakčio įvykusios muštynės – itin retas atvejis. Ir šiaip Palangoje šį sezoną poilsiautojų nedaug, todėl ir incidentų kiek mažiau, tačiau jei vyksta kažkas rimtesnio, dažniausiai tai atsitinka jau paryčiais, po trečios valandos, kai dauguma klubų užsidaro ir iš jų išsvirduliuoja ištvermingiausi ir dar nenorintys miegoti.

Išties, didžiąją nakties dalį įvykių buvo nedaug, žmonės šypsojosi, kai kas pamojuodavo ir pasisveikindavo su pareigūnais. „Per mažai girtų, nėra ką gaudyt“, – pajuokavo vienas praeivis.

Tiesa, apie trečia valandą nakties policininkų automobilis su įjungtais švyturėliais nuskubėjo Basanavičiaus gatve, tačiau atvykę į įvykio vietą jie rado tik kraujais pasruvusį sumuštą vaikiną, o užpuolikai jau buvo sėkmingai išsilakstę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (278)