Nors poilsiautojų Palangoje liepos 6-ąją ne tiek ir daug, paminėti Valstybės dieną susirinko gausi minia ir visi vos sutilpo ant piliakalnio.

„Mieli palangiškiai ir šventojiškiai, mūsų miesto svečiai, pasitinkame labai reikšmingą Lietuvai, išskirtinę istorinę šventę – Valstybės dieną.

Tegu ši graži tradicija bei visuotinis susitelkimas įkvepia kiekvieną iš mūsų įnešti savo indėlį kuriant stiprią, saugią ir vieningą Lietuvos valstybę. Su entuziazmu ir optimizmu visi drauge kurime mūsų valstybės dabartį bei ateitį. Gražios ir prasmingos šventės“, – dar iki giesmės giedojimo linkėjo Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Pirmieji žmonės ant piliakalnio pradėjo rinktis dar likus kiek mažiau nei valandai iki renginio, daugiausiai tai buvo vyresnio amžiaus žmonės. Po kiek laiko iškilmingai įžygiavo paradinėmis uniformomis pasipuošę Lietuvos kariuomenės veteranai.

Likus kelioms minutėms iki himno giedojimo Birutės piliakalnis jau buvo sausakimšas, visi linksmai nusiteikę ir pasiėmę Lietuvos vėliavėlę laukė renginio pradžios.

Tautiškos giesmės giedojimas Palangoje

Birutės piliakalnis šiam gražiam gestui pasirinktas neatsitiktinai, šie metai paskelbti piliakalnių, todėl ant šimto iš jų visoje Lietuvoje buvo giedamas himnas.

Didelių ovacijų sulaukė virš susirinkusiųjų galvų pakilęs dronas, prie jo buvo pririštą Lietuvos vėliava.

Ant piliakalnio buvo galima išvysti ir ne vieną tautišką kostiumą, jais daugiausiai buvo pasipuošę Palangos kultūros ir jaunimo centro meno kolektyvų nariai, kiti atėjo tiesiog apsirengę marškinėliais su užrašu Lietuva.

„Gal ne visi, namuose turintys tautinius kostiumus, išdrįsta jas pasipuošti švenčių metu, bet Valstybės diena – puiki proga pasipuošti, pademonstruoti mūsų tautinius kostiumus. Yra graži tradicija per Jonines dabintis gėlių vainikais, o Valstybės dieną raginame akcentuoti tautiškumą“, – kalbėjo Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė Vita Petrauskienė.

Po himno giedojimo žmonės dar neskubėjo skirstytis, skambėjo daugybė kitų gerai žinomų lietuvių liaudies dainų.

Himnas taip pat buvo giedojamas Švenčiausiosios mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčioje, kur prieš tai vyko mišios už Lietuvos valstybę.

Šypseną sukėlė kai kurių Basanavičiaus gatvėje įsikūrusių barų sprendimas, liepos 6-osios vakarą šalia įėjimų stovėjo kvietimas giedoti Tautišką giesmę pas juos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)