Draudimo bendrovės „SEB gyvybės draudimas“ duomenimis, vidutinė išmoka dėl traumos Lietuvoje yra 368 eurai, o vasaros laikotarpiu ji padidėja beveik 15 procentų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Mūsų statistika rodo, kad vasarą įvyksta įvairesnės ir sudėtingesnės traumos, ypač pastaruoju metu, kai vis daugiau Lietuvos gyventojų pradeda propaguoti aktyvų gyvenimo būdą ir laisvalaikiu užsiima aktyvia veikla.

Deja, pagerėja ne tik gyvenimo kokybė, bet ir padidėja gyventojų rizika patirti traumas, o dėl jų − ir nemažus finansinius nuostolius. Vidutinė išmoka dėl traumos Lietuvoje siekia beveik minimalią mėnesio algą arba beveik pusę šalies vidutinio darbo užmokesčio“, − sako „SEB gyvybės draudimo“ generalinė direktorė Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė.

Praėjusiais metais vidutinė išmoka dėl suaugusių asmenų traumos buvo 368 eurai, vaikų − 298 eurai. Vasaros laikotarpiu vidutinė traumos išmoka padidėja beveik 15 procentų.

Vasarą traumas labiau patiria suaugę vyrai ir berniukai. Dažniausiai išmokos išmokomos 38−47 metų vyrams. Tarp moterų vasaros metu traumas dažniau patiria vyresnės gyvybės draudimo įmonės klientės − 48−57 metų.

Kita Lietuvos gyvybės draudimo rinkoje ryškėjanti tendencija − daugėja draudimo išmokų dėl vaikų patirtų traumų. Pernai dėl tokių traumų išmokų buvo išmokėta 17 proc. daugiau negu 2015-aisiais. S. Gutauskaitės – Bubnelienės, tokį augimą lemia tai, kad vis daugiau tėvų nusprendžia apdrausti ir savo vaikus.

Dažniausios vasaros traumos, dėl kurių daugiausia išmokama išmokų, yra kaulų lūžiai. Neretai tai būna sudėtingi atvejai − gydymas užtrunka ilgą laiką ir brangiai kainuoja, nes laikinai netenkama darbingumo. Antroje vietoje − įvairios žaizdos, paliekančios randus. Trečia dažniausia vasaros trauma − raiščių patempimas, kuris dažniausiai pasitaiko aktyviai sportuojant.

„Lietuvių liaudės patarlių lobyne turime patarlę, kuri labai taikliai nusako kiekvieno iš mūsų išskirtinumą ir unikalumą: „Pagal Jurgį ir kepurė“. Labai aiškiai tai atsispindi ir klientų, besidraudžiančių gyvybę ir patiriančių traumas, statistikoje − asmens rizika yra labai individuali, todėl viena standartizuota gyvybės draudimo paslauga nebūtinai tinka visiems.

Dėl to šią vasarą pristatome naują asmens draudimo paslaugą: klientas pats spręs, kiek ir kokios apsaugos jam reikia, ir individualiai pagal savo poreikius išsirinks jam reikalingiausias draudimo rūšis“, – sako S. Gutauskaitė-Bubnelienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)