Laivą užfiksavęs klaipėdietis „Vakarų ekspresui“ atsiuntė nuotrauką ir skundėsi, jog Girulių paplūdimyje pilamas kone purvas.

„Pasižiūrėkite, kokiu „švariu smėliu“ papildomi paplūdimiai“, - rašė jis.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija praėjusią savaitę paskelbė, jog jos užsakymu valomas jūroje esantis įplaukos kanalas. Pranešime teigta, jog įplaukos kanale žemsiurbės „Poseidon I“ išsiurbtas švarus smėlis, atitinkantis sanitarinius ir higieninius reikalavimus, išpurškiamas jūroje 4-7 m gylyje tarp Melnragės ir Girulių paplūdimių. Taip prisidedama prie pliažų erozijos stabdymo.

„Vakarų ekspresui“ Uosto direkcijos infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė sakė, jog teiginiai, kad į jūrą pilamas purvas, nėra tiesa. Jis tvirtino, jog smėlis buvo siurbiamas iš jūroje esančio kanalo (nuo molo kanalas tęsiasi dar per 1,2 tūkst. metrų).

„Tai, ką atnešė jūra, jai ir grąžiname. Kadangi smėlis išpurškiamas atgal su vandeniu, prieš saulę tokie dalykai išties gali pasirodyti“, - svarstė V. Paukštė ir tvirtino, jog visi tyrimai atlikti.

Pasirodo, jog egzistuoja keturios smėlio užterštumo klasės. Atlikus tyrimus paaiškėjo, jog šiuo metu į paplūdimius grąžinamas smėlis yra pirmosios klasės - pats švariausias.

Valymo darbai įplaukos kanale atliekami nuo birželio 16 dienos. Tvirtinama, jog valyti įplaukos kanalą yra būtina siekiant užtikrinti projektinį gylį.