Turto žalų ekspertė Giedrė Vitkauskienė pasakoja, kad vasarą buvo apiplėšti jos klientų namai – visi brangiausi daiktai buvo tiesiog sukrauti į šeimininkų automobilį ir juo ramiai išvažiuota.

„Vagystės įvyksta tada, kada žmonių nėra namuose. Kadangi vagys turi daug laiko, jie turi pakankamai laiko surinkti pačius brangiausius daiktus, taigi galima tikėtis labai didelių nuostolių“, – pabrėžia G. Vitkauskienė.

Trakų rajono policijos komisariato viršininkas Sigitas Šemis atkreipia dėmesį, kad primityvūs įsilaužimai – jau praeitis.

„Dabar nusikaltėliai, kurie daro vagystes iš patalpų, tikrai ištobulėjo. Jie naudoja įvairias sekimo, stebėjimo priemones, kitaip renka informaciją apie mūsų gyvenimą. Jie gali sekti tą gyvenamą aplinką, tarkime, gyvenamųjų namų masyvą. Jie stebi žmonių judėjimą, gyvenimo būdą, kada jie išvažiuoja, atvažiuoja“, – pasakoja policijos atstovas.

G. Vitkauskienė akcentuoja, kad žmogus turėtų įsitikinti, ką konkrečiai yra apsidraudęs, pasirūpinti, kad daiktai yra dokumentuoti, pažymėti (pavyzdžiui, dviračiai).

Taip pat patariama gerokai atsargiau elgtis su socialiniuose tinkluose pateikiama informacija.

„Patarčiau atsakingiau elgtis su šia informacija ir jos neskelbti aktualiu momentu, o tiesiog protingiau būtų tuo pasidalinti grįžus“, – įspėja G. Vitkauskienė.