Kartu su greta esančiu Gdansku ir Gdynia Sopotas sujungtas į trimiestį, kuriame gyvena per milijoną žmonių. Sopotą mėgsta turistai iš Skandinavijos ir patys lenkai.

Gyvenimas Sopote, kaip ir Palangoje, verda paplūdimyje ir maždaug kilometro ilgio pėsčiųjų gatvėje. Gatvė baigiasi į jūrą išsikišusiu mediniu tiltu su gale esančiu restoranu. Tačiau norint juo pasivaikščioti tenka mokėti 8 zlotus (2 eurus).

Kaip ir visur, nakvynė kurorto centre – brangesnė. „Panoramos“ žurnalistų kalbintų žmonių teigimu, kambarys parai kainuoja apie 80 eurų, tačiau toliau į pakraštį – galima rasti kambarį ir už 5 eurus. Panašiai su kainomis ir kavinėse. Pavyzdžiui, prie pat jūros esančiame restorane pagrindiniai patiekalai kainuoja nuo 12 iki 30 eurų.

„Sopote – tikrai didelė kavinių, restoranų koncentracija. Konkurencija – didelė, bet žmonės mėgsta mūsų restoraną dėl iš terasos atsiveriančio nuostabaus vaizdo į jūrą. Čia besiilsintys pinigų neskaičiuoja“, – sako restorano vadybininkas Lukas Burda.

Tarptautiniu dainų festivaliu žinomas kurortas per pastaruosius du dešimtmečius sutraukia ne tik daug poilsiautojų, bet ir darbo ieškančių žmonių. Čia įkurti du dideli prabangūs paplūdimio viešbučiai.