Dar prieš savaitę blogu oru skundęsi vilniečiai savo pamėgtoje susitikimų, pietų ir pokalbių vietoje šiandien galėjo pasijusti kaip tikrame paplūdimyje – išsitiesti patogiame gulte, įmerkti kojas į jūros vandenį ir pasimėgauti skaniu maistu bei gyva muzika.

Vilniečiai penktadienį jau priešpiet pradėjo traukti į improvizuotą paplūdimį ir, įsitaisę ant čia įrengtų gultų ar tiesiog ant pajūrio smėlio, įmerkę kojas į vėsinantį vandenį, stengėsi užmiršti faktą, kad tikroji jūra yra už kelių šimtų kilometrų. Mugės lankytojams įsijausti į pajūrio atmosferą padėjo ir viliojantys įvairių virtuvių maisto kvapai – dauguma restoranų turgaus dalyvių paruošė po patiekalą jūros tematika.

„Open Kitchen“

Sumanymas pajūrį atvežti į sostinę kilo artimai su jūra susijusių ir Klaipėdoje įsikūrusių „Raudonų plytų“ alaus dirbtuvių aludariui Andriui Bagdzevičiui.

„Turbūt visi sutiks, kad pajūris turi savitą atmosferą, o kiekvieną čia sugrįžus aplanko ypatingas jausmas. Pamanėme, kad sostinės gyventojai šio jausmo turėtų tikrai pasiilgsti, ypač tie, kurie šią vasarą dėl prastų orų neturėjo galimybės jo patirti. Taip ir kilo idėja jūrą atvežti į Vilnių“, – sakė A. Bagdzevičius.

Pasak vienos iš mugės organizatorių Linos Klimašauskienės, ši vasara nelepino šiltais orais – teko atšaukti ir kelis numatytus renginius, tad pajūrio idėja tapo tarsi kompensacija žmonėms, pasiilgusiems vasaros saulės.

„Open Kitchen“

„Deja, šią vasarą daug kas neturėjo galimybės pasimėgauti pajūrio teikiamais malonumais, todėl mini kurortu paskutinį rugpjūčio penktadienį virtęs „Open Kitchen“ tapo savotiška kompensacija žmonėms, kuriems pajūrio ir saulės šią vasarą buvo maža“, – pasakoja L. Klimašauskienė.

Šįvakar nuotaiką sostinės pajūrio oazėje palaikys ir gyvai pasirodysianti grupė „Condor Avenue“, kurios koncerto pradžia – 19 val.

Anot L. Klimašauskienės, nors pajūrio tematika atsisveikinama su vasara, tačiau pati mugė lankytojus penktadieniais į Tymo turgų ir toliau kvies tol, kol džiugins šilti orai.

„Open Kitchen“

Mugė jau trečią vasarą iš eilės propaguoja restoranų turgaus po atvirtu dangumi kultūrą Vilniuje. Susirinkę į Tymo turgų Užupio rajone kiekvieną vasaros penktadienį vilniečiai ir miesto svečiai gali paragauti vietoje ruošiamų įvairiausių stilių virtuvių patiekalų. Tai jau tapo ne tik sostinės gyventojų mėgiama susitikimų ar pietų vieta, bet ir Vilniaus maisto kraštovaizdį tyrinėjančių užsienio turistų traukos objektu. Įdomiausi sostinės restoranai valgytojų ir šnekėtojų laukia kiekvieną penktadienį nuo 11.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)