Giulio Terrinoni (Italija) Vilniuje įvyks „Dinner in the Sky” krikštas. Nors restoranas keliauja po visą pasaulį, o jį nuolat aptarnauja šefai iš skirtingų šalių, Giulio Terrinoni į 50 metrų aukštį užsikels pirmą kartą. Michelin žvaigždės turėtojas tikisi, kad aukščio nepabijos.

„Dievinu keliones ir mėgstu tirti naujas kultūras bei kulinarines šalių tradicijas. Niekada neteko būti Lietuvoje. Esu labai smalsus ir nekantrauju išbandyti vietinį maistą”, – teigė Giulio Terrinoni, paklaustas, kas jį paskatino atvykti į Lietuvą.

Tuo tarpu Josue Vergara – tai pirmas kartas šioje Europos dalyje apskritai, todėl jis labai laukia pirmos pažinties su Lietuva.

Kaip prasidėjo Jūsų kulinarinis kelias?

Giulio Terrinoni: Valgio gaminimą pamilau nuo vaikystės, kai sukiodavausi savo tėvų restorane. Po to įstojau į Alberghiero institutą Italijoje, savo gimtąjame miestelyje Fudžyje, kur mokiausi kulinarinių paslapčių.

Josue Vergara: Gaminti taip pat pradėjau nuo vaikystės. Užaugau didelėje šeimoje, todėl dažnai turėjau pagelbėti savo mamai ar netgi pats gaminti savo broliams ir sesėms. Savo pirmąją profesionalią kulinarinę patirtį įgijau Niujorke, o po to persikėliau į Vokietiją, kur tapau pagrindiniu virtuvės šefu vos po kelių metų.

Kas jus įkvepia virtuvėje?

G.T.: Mano įkvėpimas darbe – mano smalsumas. Niekada nenustoju ieškoti naujų sprendimų virtuvėje ir nuolat tiesiogiai bendrauju su savo tiekėjais apie šviežius ingredientus maistui. Kūrybiškumas virtuvėje – labai svarbus dalykas. Tačiau už viską svarbiausia – produktas, su kuriuo dirbu. Dirbu su žuvimi, o ji turi būti pati geriausia! Taip pat, jūra bendrąja prasme yra įkvėpimas visose mano kuriamose kompozicijose.

J.V.: Mane į priekį stumia noras išbandyti kažką naujo bei skirtingų virtuvių tradicijų kombinavimas – visuomet naudoju aukščiausios kokybės vietinius produktus. Šiuolaikinėje gastronomijoje labai svarbu yra įkvėpti klientus ragauti naujus patiekalus bei pačiam būti plačių pažiūrų. Štai kodėl savo svečius visuomet stengiuosi nustebinti unikaliais sprendimais ir kulinarinėmis kombinacijomis. Mano pagrindinis ingredientas – taip pat žuvis bei jūros gėrybės, nes užaugau Ekvadoro pajūryje.

Giulio, ką jums reiškia prestižinė Michelin žvaigždė, kuria buvote apdovanotas 2009-aisiais?

Atvirai kalbant, kai man ją paskyrė, aš net nežinojau, kas tai yra! Bet dabar, kai pasižiūriu atgal ir bandau suvokti, ką pasiekiau vos per du metus kulinarijos pasaulyje, - tiesiog vau!

Pagrindinis „Dinner in the Sky” gėrimas – G.H. Mumm šampanas. Kaip „burbuliukai” ir, apskritai, gėrimai papildo ir formuoja Jūsų kulinarinius sprendimus?

G.T.: Aš myliu „burbuliukus” ir šampaną. Nieko nenustebinsiu, kad man taip pat patinka patiekti vyną šalia savo patiekalų. Dažnai eksperimentuoju tam, kad pažiūrėčiau, kaip gėrimų skoniai papildo mano kūrinius. Ypač tada, kai turiu išgauti specifinius aromatus. Galų gale, aš esu italas, todėl visiškai natūralu, kad man labai svarbu prie patiekalų priderinti ir vyną bei šampaną.

J.V.: „Dinner in the Sky” mes garsėjame pačios aukščiausios klasės aptarnavimu – kalbant ir apie 50 metrų aukštį, ir apie patiekalų kokybę.

Josue, papasakokite skaitytojams ir Giulio, kuriam tai - „Dinner in the Sky” debiutas, kuo skiriasi darbas „ant žemės” ir „danguje”?

Pagrindinis skirtumas yra tas, jog dirbant „danguje” viskas turi būti paruošta iš anksto. Jei kažko trūksta, negali tiesiog nusileisti į apačią ir pasiimti. Todėl pasiruošimas ir detalės yra esminis dalykas. Taip pat, darbo vieta yra daug mažesnė nei įprastai ir, žinoma, man pačiam prireikė šiek tiek laiko, kol pripratau prie aukščio.

Šiais metais restoranas Vilniaus Rotušės aikštėje įsikurs rugpjūčio 3-7 dienomis. 2016-ųjų „Dinner in the Sky” koncepcija – sistemiškas chaosas, subalansuotas nesuderinamumas – įspūdingas oksimoronų ansamblis lėkštėse. Pačios geriausios tradicijos iš skirtingų pasaulio virtuvių bus meistriškai apjungtos tam, kad svečiams suteiktų nepakartojamą skonių kelionę. Kartu su minėtais virtuvių šefais iš Italijos ir Ekvadaro darbuosis ir dukart geriausiu šefu Lietuvoje tituluotas Deivydas Praspaliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją