Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro liepos mėnesio atroje pusėje atliktų vandens tyrimų rezultatai buvo blogesni palyginti su birželio mėnesiu - birželio mėnesį trumpalaikė tarša buvo nustatyta šešiose maudyklose ir tai sudarė 5,3 proc. tirtų maudyklų, o liepos mėnesį – 10 maudyklų ir tai sudarė 8,8 proc. tirtų maudyklų.

Pavyzdžiui, liepos pabaigoje Raseinių rajone Sujainių tvenkinio maudykloje buvo nustatytas 3 kartus didesnis, negu leidžiama higienos normoje žarninių enterokokų kolonijas sudarančių vienetų skaičius, Akmenės rajone Ventos upėje – 1,4 karto didesnis, Šiaulių mieste Rėkyvos ežero maudykloje – 1,2 karto didesnis, Prūdelio tvenkinyje – 1,7 karto didesnis, Kauno marių I paplūdimyje taip pat nustatytas didesnis žarninių lazdelių kolonijas sudarančių vienetų skaičius 100 ml vandens.

Tiesa, pakartotinai atlikus tyrimus Sujainių tvenkinio,Šiaulių mieste Rėkyvos ežero ir Prūdelio tvenkinio maudyklose vandens kokybė atitiko reikalavimus.

Liepos pabaigoje ištyrus pajūrio vandens kokybę specialistai nustatė, jog Klaipėdos, Palangos ir Neringos paplūdimiuose vandens kokybė atitiko reikalavimus.

Be to, specialistai įspėja, kad Kauno marių I ir Kauno marių II paplūdimių maudyklose, Dusios ežere prasidėjo vandens žydėjimas.

„Išplitus melsvadumbliams ir nustačius arba darant prielaidą apie sveikatai keliamą grėsmę, institucija, atsakinga už paplūdimio administravimą, turi apie sveikatai kilusią grėsmę nedelsdama informuoti visuomenę paplūdimio vietoje (...) ir laikinai rekomenduoti ar uždrausti maudytis, kol grėsmė išnyks“, - teigiama Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro pranešime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)