Išankstinėje registracijoje jau užsiregistravo rekordinis 63 jachtų skaičius, o kranto programoje numatyta ne viena šventinė pramoga, tarp kurių – ir tiesioginė Rio olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos transliacija, kur Lietuvos trispalvę neš buriuotoja Gintare Volungevičiūte Scheidt, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

„Augantis Kuršių marių regatos dalyvių skaičius džiugina ne tik savaime, bet ir dėl to, kad tai rodo vis didėjantį mūsų šalies buriuotojų profesionalumą. Ši Lietuvos buriuotojų sąjungos organizuojama regata – profesionaliausios kreiserinių jachtų varžybos mūsų šalyje ir vienintelės vykdomos griežtai pagal tarptautinę ORC reitingavimo sistemą. Džiugu ir tai, kad kasmet šis renginys tampa ne tik sportiniu įvykiu, bet ir buriuotojų bendruomenės vienybės savaite. Pavyzdžiui, šiemet visi kartu žadame palaikyti net du buriuotojus olimpiečius ir naktį iš penktadienio į šeštadienį tiesiogiai stebėti Rio žaidynių atidarymo ceremoniją“,- teigė Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas Naglis Nasvytis.

Kuršių marių regata

Be išaugusio dalyvių skaičiaus, šiemet regatoje prie starto linijos stos ir visai nauja monotipinių laivų grupė – „Platu-25“. Iki šiol atskiroje grupėje tarpusavyje lenktyniaudavo tik taip pat monotipinė „RS-280“ jachtų klasė, vadinama Lietuvos nacionaline klase. „Platu-25“ klasės jachtų savininkų pastangos suformuoti atskirą grupę didžiausiose Lietuvos buriavimo varžybose taip pat rodo siekį lenktyniauti profesionaliau, rašoma pranešime.

Giliausias tradicijas turinti regata šiemet grįžta prie savo šaknų – atidarymo ceremonija vyks ne, kaip buvo įprasta pastaruosius kelerius metus, Klaipėdos Kruizinių laivų terminale, bet naujam gyvenimui prikeltame Smiltynės jachtklube, kur istoriškai regata startuodavo nuo pat savo gimimo.

Tęsiant naujai gimusias tradicijas, šiemet regatos atidarymo dieną jau antrus metus vyks „Jūrų šventės regata“. Klaipėdos akvatorijoje vyksiančių varžybų startas bus duotas 19.30 val., taigi kaip ir praėjusiais metais, ji taps puikiu reginiu regatos svečiams.

Kuršių marių regata

Po antrojo, naktinio, etapo regata persikels į Nidą, kur regatos organizatoriai tikisi sukurti šventę ne tik buriuotojams, bet ir ant kranto liekantiems jų artimiesiems bei draugams. Programoje numatyti grupės „Skamp“ ir Vilijos Matačiūnaitės su „Vario kirčiu“ koncertai, „Swedbank“ kino seansai po atviru dangumi ir net akrobatinis Jurgio Kairio skrydžio pasirodymas, skirtas ilgamečio „Kuršių marių regatos“ rėmėjo BMW šimtmečiui paminėti. Vis dėlto, ko gero, labiausiai pačių buriuotojų laukiamas įvykis – Rio olimpiados atidarymo ceremonijos tiesioginė transliacija regatos scenos ekrane rugpjūčio 6-osios naktį, 01.15 val.

Kuršių marių regata yra didžiausios kreiserinių jachtų varžybos Lietuvoje. Kartu jos laikomos kreiserinių jachtų (išskyrus „RS-280“ jachtų klasę) Lietuvos čempionatu. Tai seniausia, jau nuo 1954 metų organizuojama Lietuvos buriavimo regata, tapusi didžiausia buriavimo bendruomenės švente tiek ant vandens, tiek krante.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)