Patogumui – naujas maršrutas

Neseniai bendrovė „Smiltynės perkėla“, kuri rūpinasi žmonių ir transporto priemonių perkėlimu iš Klaipėdos į Smiltynę, pristatė naują maršrutą. Keltai jau porą savaičių keleivius plukdo reguliariu maršrutu Naujoji perkėla – Smiltynės jachtklubas – Senoji perkėla – Jūrų muziejus.

Šiuo maršrutu keltai kursuoja 5 kartus per dieną. Iš Naujosios perkėlos jie išplaukia 9.30, 11.30, 13.30, 15.30, 17.30 val. Visą tvarkaraštį galima rasti interneto svetainėje www.keltas.lt.

„Kol kas dar negalime pasakyti, ar maršrutas yra populiarus, nes nėra gerų orų, todėl nedaug žmonių keliasi į Smiltynę. Tačiau mes siekiame, kad žmonės įprastų prie šio maršruto. Svarbiausia, jog pagerinome susisiekimą su Smiltyne. Dabar, pavyzdžiui, dviratininkai gali persikelti ne tik į Naująją perkėlą, o tada minti į didelį kalną, bet jie gali plaukti iki Smiltynės jachtklubo, ten išgerti kavos, o tada patogiau pasiekti dviračių taką“, – kalbėjo „Smiltynės perkėlos“ generalinis direktorius Darius Butvydas.

Keltai šiuo maršrutu kursuoja lyg autobusai – ir pagal grafiką, ir sustoja ne vienoje stotelėje. „Todėl ir bilieto kaina yra lyg autobuse. Nesvarbu, kiek stotelių plauksite, bilietas keleiviui kainuos 80 centų. Jei plauksite tik iš Naujosios perkėlos į Smiltynės jachtklubą, reikės mokėti 80 centų. Tačiau bilietas tiek pat kainuos, jei plauksite iš Naujosios perkėlos iki Jūrų muziejaus“, – aiškino D. Butvydas.

Dviračiai ir gyvūnai plukdomi nemokamai. Bilietus galima įsigyti abiejų perkėlų stacionariose arba automatinėse kasose, jų galima nusipirkti ir pačiame kelte.

„Klaipėdos valdžia turi siekiamybę Smiltynę paversti populiariu kurortu, todėl mes stengiamės gerinti susisiekimą su ja“, – teigė D. Butvydas.

Kelia ir ne pagal grafiką

Nors ir atidarytas naujas keltų maršrutas, įprastas darbas perkėlose nebuvo pertvarkytas. Kaip ir iki šiol, Naujoje perkėloje į Smiltynę keliami ir keleiviai, ir transporto priemonės. Keltai kursuoja kas 20-30 minučių. Jei formuojasi automobilių eilės, tuomet keltai dirba ne pagal grafiką, o taip, kad kuo operatyviau visus perkeltų per marias.

Keleiviams bilietas į abi puses kainuoja 80 centų, už lengvojo automobilio perkėlimą reikės sumokėti 11,05 euro. Transporto priemonės į Smiltynę ir iš jos keliamos tik Naujojoje perkėloje.
Senojoje perkėloje, kuri yra šiauriniame rage, keliami tik pėstieji, dviratininkai, žmonės su savimi gali turėti ir augintinių, už kuriuos atskirai mokėti nereikia.

Keltai iš Senosios perkėlos į Smiltynę kursuoja kas pusvalandį ir valandą. Bilietas į abi puses kainuoja 80 centų.

„Jei naujuoju maršrutu nuplaukėte iki Jūrų muziejaus, o grįžtate senuoju maršrutu iš Smiltynės į Senąją perkėlą, bilietas kainuos 40 centų. Girdėjome priekaištų, kad į Jūrų muziejų plukdome net tada, kai nevyksta delfinų pasirodymai. Tačiau žmonės eina ne tik į delfinariumą, bet ir į paplūdimį prie pietinio molo. Mūsų tikslas yra užtikrinti kuo geresnį susisiekimą, kad žmonėms būtų patogiau, kad jie norėtų laiką leisti Smiltynėje“, – teigė D. Butvydas.

Visus keltų maršrutus ir tvarkaraščius galima rasti internetiniame puslapyje www.keltas.lt.

Bilietas gyvūnui – kaip žmogui

Šiemet iš Klaipėdos į Nidą žmonės gali nukeliauti ir greitaeigiu laivu „Smiltynė“. Jo švartavimosi vieta Klaipėdoje – Danės upėje, pakeliui į šiaurinį ragą. Laivas į Nida kursuoja kasdien po du kartus. Iš Klaipėdos jis išplaukia 9.30 ir 15.30 val. Po valandos jis būna Juodkrantėje, o po dviejų – Nidoje.

Iš jos į Klaipėdą laivas išplaukia 12.30 ir 18.30 val., pakeliui po valandos jis užsuka į Juodkrantę.

Iki rugpjūčio 16 dienos bilietas iš Klaipėdos į Nidą kainuoja 12 eurų, iki Juodkrantės – 10 eurų, jei bilietai perkami internetu, „Smiltynės perkėlos“ kasose ar Klaipėdos, Palangos, Nidos turizmo informacijos centruose. Jei bilietą pirksite laive kelionės dieną, reikės mokėti šiek tiek brangiau. Kelionė nuo Klaipėdos iki Nidos kainuos 13 eurų, iki Juodkrantės – 11 eurų. Kaina yra bilieto į vieną pusę.

Nuolaidos taikomos vaikams, senjorams, neįgaliesiems, grupėms. Dviračiai plukdomi nemokamai, o bilietas gyvūnui, jei jis sveria daugiau nei 5 kilogramus, kainuos tiek pat, kiek ir keleiviui.
Po rugpjūčio 16 dienos bilietų kainos šiek tiek sumažės – kelionė bus euru pigesnė.

Laivas „Smiltynė“ maršrutu Klaipėda – Juodkrantė – Nida – Juodkrantė – Klaipėda du kartus per dieną kursuos iki rugsėjo 5 dienos.
Vėliau šis laivas į Nidą plukdys tik savaitgaliais. Numatoma, kad jei orai bus geri, laivas į Nidą kursuos iki rugsėjo pabaigos ar spalio pradžios.

Plukdo iš Drevernos

Šiemet Kuršių mariose – susisiekimo naujovė. Laivas „Gilija“ pradėjo kursuoti tarp Drevernos ir Juodkrantės.

Laivas keleivius plukdo keturias dienas per savaitę – nuo ketvirtadienio iki sekmadienio. Iš Drevernos jis išplaukia 9.30 ir 18 val., iš Juodkrantės – 10.10 ir 18.40 val.

Bilietas į vieną pusę kainuoja 3 eurus, o vaikams nuo 7 iki 12 metų, senjorams taikoma 50 proc. nuolaida. Gyvūnus ir dviračius galima vežtis nemokamai.

Bilietus galima įsigyti laive, Drevernos mažųjų laivų uosto elinge, J. Gižo etnografinėje sodyboje, internetu (www.klaipedosrajonas.lt/katalogas/keltas-dreverna-juodkrante).

Numatoma, jog laivas „Gilija“ tarp Drevernos ir Nidos kursuos iki rugpjūčio 28 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)