Tikimasi, kad naujasis reguliarus maršrutas, sujungiantis miestą vandeniu net keturiose vietose, pagerins Smiltynės paplūdimių, jūrų muziejaus ir neseniai duris atvėrusio Smiltynės jachtklubo pasiekiamumą ir netrukus taps įprastu, rašoma „Smiltynės perkėla“ išplatintame pranešime spaudai.

„Keleivius iš Senosios perkėlos tiesiai į jūrų muziejų plukdome jau ne pirmus metus. Išaugus poreikiui, šiemet nuo birželio mėnesio padidinome tiesioginių reisų skaičių, o atsidarius Smiltynės jachtklubui, gimė mintis esamą maršrutą pratęsti iki Naujosios perkėlos, tuo pačiu palengvinant naujojo uosto pasiekiamumą tiek iš šiaurinės, tiek iš pietinės mieto dalių“, – pasakojo bendrovės generalinis direktorius Darius Butvydas.

Smiltynės jachtklubas įsikūręs unikalios Kuršių nerijos gamtos apsuptyje, nacionalinio parko teritorijoje. Naujieji jo operatoriai klaipėdiečiams ir miesto svečiams siūlo patrauklią erdvę, kurioje jie galėtų pailsėti nuo miesto šurmulio, papramogauti su šeima ar draugais.

„Kelto maršrute atsiradusi nauja stotelė suteikia patogesnę galimybę aplankyti Smiltynės Jachtklubą žmonėms, kurie pageidauja atvykti be automobilio. Mes čia galime pasiūlyti ne tik kavos puodelį, stebint uosto gyvenimą, bet ir nakvynę 3 žvaigždučių viešbutyje, pramogines iškylas į marias ir jūrą bei poilsiautojų neapgultus paplūdimius“, – pasakojo Smiltynės Jachtklubo atstovas Giedrius Meškelė.

Naujas maršrutas iš smiltynės

Nuo Naujosios perkėlos iki pat Kopgalio besitęsiantis maršrutas, tikimasi, sudomins tiek į paplūdimius, jachtklubą ar Jūrų muziejų vykstančius keleivius ir dviratininkus, tiek pažintinių kelionių ar romantiškų pasiplaukiojimų po uosto akvatoriją ištroškusius poilsiautojus. Anksčiau jūrų muziejus iš Naujosios perkėlos buvo pasiekiamas tik automobiliais, atidarius maršrutą jį vandeniu pasieks ir pėstieji. Dviratininkams atsivers neišbandytų trasų galimybės.

Kol kas keltas keleivius ir dviratininkus naujuoju maršrutu pirmyn ir atgal plukdys 5 kartus per dieną pagal iš anksto suderintą grafiką. Esant poreikiui, reisų skaičius didės. Transportas šiuo maršrutu nebus keliamas.

Pirmasis reisas iš Naujosios perkėlos numatytas 9:30 val., paskutinis – 17:30 val. Keltas naujuoju maršrutu keleivius plukdys šešias dienas per savaitę. Atsižvelgiant į Lietuvos jūrų muziejaus darbo laiką, reisai pirmadieniais nebus vykdomi.

Įvertinus atstumus tarp stotelių ir naujojo maršruto ilgį, bilieto kaina keleiviams ir dviratininkams bus 0,80 Eur už vieną kelionę, nepriklausomai nuo to, kurioje stotelėje keleivis įlips ar išlips.

Keleivių patogumui kelte pastatytas kavos aparatas. Tai suteiks galimybę mėgautis šviežia kava visos kelionės metu. Taip pat bus galimybė įsigyti gaiviųjų gėrimų ir net ledų.

„Neatmetama galimybė, kad ateityje šis maršrutas prasitęs iki šiaurinio molo ir net sujungs Kairių gatvę su Smiltyne pietinėje miesto dalyje. Šiuo metu dėl tokių planų kalbamasi su Klaipėdos miesto savivaldybės administracija ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Tokiam maršrutui aptarnauti būtų perkamas naujas, atitinkantis keleivių poreikius, laivas“, – ateities planais dalinosi D. Butvydas.

AB „Smiltynės perkėla“ keltai jau daugiau nei 70 metų jungia žemyninę Klaipėdos miesto dalį su Smiltyne iš Senosios ir Naujosios perkėlų. Nuo 2014 m. gegužės 31 d. klaipėdiečiams ir miesto svečiams pasiūlytas reguliarus greitaeigio laivo „Smiltynė“ maršrutas Klaipėda-Juodkrantė-Nida ir atgal.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)