Neankstyvą darbo dienos rytą pirkėjų, kaip ir pardavėjų Palangos turguje nebuvo daug, be to, pradėjo krapnoti lietus. Tačiau prie įėjimo į turgų prekiaujanti mergina neslėpė geros nuotaikos.

Paklausta iš kur ir po kiek arbūzai ir plačiai šypsodamasi kiek nustebino: „Lietuviški, iš Kupiškio. Negi negirdėjote? Po 1,6 Eur”.

Perklausus, ar tokia kaina už vieną arbūzą tuoj pat kiek surimtėjo – ne, už kilogramą, o ir ne lietuviški, iš Azerbaidžano.

Už maždaug 125 g indelį šviežių aviečių pardavėja prašė 2,8 Eur ir nors mėgino juokauti, kad jos taip pat lietuviškos, netrukus patikslino, kad jos lenkiškos.

Išgirdęs, kad šalia prekiaujančią merginą kalbina DELFI žurnalistai į pokalbį įsitraukė čia pat vaisius ir daržoves siūlantis vyriškis. „Žinokite, pas mus viskas pigiau nei Vilniuje. Ten tai tikrai brangu“, – nė kiek neabejojo pardavėjas.

Turgelyje ne vienoje vietoje buvo galima nusipirkti ir šviežiai paraugtų agurkų. Jie buvo pardavinėjami po 2,5 Eur už kilogramą.

Užsukusieji į turgų taip pat jau gali nusipirkti šviežių žemuogių. Kelias jų stiklines ant prekystalio išrikiavusi moteris sakė pati uogavusi gimtose apylinkėse.

„Iš kur žemuogės? Iš pamiškių, pievų, pati jas rinkau prie namų. Čia netoli, aš pati iš Vydmantų (keli kilometrai nuo Palangos Šiaulių kryptimi, – aut. past.)“, – kiek žemaičiavo moteris, žemuogių stiklinę pardavinėjusi po 2 Eur.

Nepaisant nemažos kainos, šios uogos, regis, dabar paklausios – vyresnio amžiaus vasarotojų pora iš kito pardavėjo jų nusipirko dešimt stiklinių.

Keliose vietose buvo pardavinėjamos, kaip nurodė pardavėjai, iš Vengrijos ir kitų šalių importuotos trešnės. Jų kilogramas buvo pardavinėjamas už 4,5–5,5 Eur.

Kilogramas lenkiškų šilauogių Palangos turguje kainavo 14 Eur. Lenkiškos ir lietuviškos braškės – nuo 2 iki 3,5 Eur. Taip pat galima įsigyti ir šių metų derliaus šviežių žirnių (tiek lukštentų, tiek su ankštimis). Už jų kilogramą prašoma 10 Eur.

Ne tik turgelyje, bet ir Vytauto gatvėje ar kai kuriose kitose kurorto vietose bananai pardavinėjami po 1,2 Eur už kilogramą.

Palyginti su Palangoje veikiančiomis didžiausių prekybos tinklų parduotuvėmis kainos turguje yra kiek didesnės. Pvz., bananai parduotuvėje pardavinėjami su nuolaida – po 0,99 Eur, vengriškos trešnės – po 3,85 Eur, avietės – po 2,58 už 125 g indelį (20,64 Eur už kg).

Tinklų parduotuvėse kiek pigiau nei turgelyje parduodami ir įvairių rūšių pomidorai, agurkai, šviežios bulvės. Vis dėlto turguje pasirinkimas didesnis ir bent jau vizualiai daugelis produktų atrodo skaniau.

„Taip pat ir sveikesni. Mes čia pardavinėjame tik pačių ūkininkų užaugintą produkciją, kuri tikrai geresnės kokybės nei parduotuvėse. Štai, pažiūrėkite, kaip atrodo rūkytos dešros“, – apytuščiame mėsos ir pieno produktų paviljone kalbėjo čia prekiaujantis vyriškis.

Jo teigimu, kol kas pirkėjų nedaug, bet vasarai įsibėgėjus turguje poilsiautojai perka ir mėsos – ne tik paukštienos, bet ir kiaulienos, jei, pvz., susiruošė gamtoje kepti šašlykus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)