Disko legendos skaisčiausius pasaulinio populiarumo spindulius susirinko prieš kelis dešimtmečius, tačiau šiandien jų dainas ir melodijas atmintinai moka net ir jauniausieji melomanai. Akivaizdu, nes be „Boney M“ ir „Ottawan“ įrašų neapsieina nė viena estradinę praėjusių laikų muziką grojanti radijo stotis. Ši klasika gerokai praskaidrins šeimų atostogas Palangoje ir leis prisiminti gražiausias jaunystės dienas.

„Boney M“ dainas scenoje atliks viena pirmųjų grupės narių ir jos įkūrėja Sheyla Bonnick. Atlikėja į aštuntąjį dešimtmetį žada nukelti dainomis, kurias kažkada klausėsi per slopinamas užsienio radijo stotis ar sukdami paslapčia įsivežtų vinilinių plokštelių.

Abejingų tikrai nepaliks grupės vizitine kortele tapusi „Dady Cool“, o ryškiausius disko metus primins šlageris „Rivers of Babylon“. Kartu su atlikėja keliauja atsidavusi instrumentalistų ir pritariamųjų vokalų grupė, todėl tokios dainos kaip „Crazy Music“ ar siautulingoji „Ma Baker“ žada suskambėti geriau nei bet kada.

Pastaruoju metu Sh. Bonnick aktyviai domisi gydymu balsu ir padeda daugeliui žmonių atsipalaiduoti vien savo ramaus tono dėka. Dėl šios priežasties koncertas įgaus įvairesnių, galbūt ir neįprastų atspalvių bei muzikinių ieškojimų.

Tą patį vakarą scenoje išvysime dar vieną legendą – grupę „Ottawan“. Atlikėjai geriausiai žinomi dėl to, kad yra ne tik kaip ryškiausi disko muzikos atstovai, bet ir šio stiliaus himno autoriai. Sunku būtų rasti žmogų, kuris nemokėtų nepamirštamo šlagerio „D.I.S.C.O“ priedainio eilučių ar bent melodijos.

Į gražiausius jaunystės prisiminumus taip pat nukels gyvai atliekamos „You‘re O.K.“ ir „Super Superman“, o daugiausiai pakeltų į viršų rankų pareikalaus nepamirštama „Hands Up“. „Ottawan“ veidas Patrickas Jeanas-Babtiste‘as koncertuoja nuo pat 1980-ųjų. Vis dėlto nei vienas dešimtmetis neatėmė iš jo charizmos ir aktyvumo scenoje. Šiandien atlikėjas scenoje gera nuotaika užkrečia lygiai taip pat kaip per pirmąjį „D.I.S.C.O“ vaizdo įrašą.

Tai, kad „Boney M“ ir „Ottawan“ pavergė begales širdžių, įrodo šimtai milijonų peržiūrų „YouTube“ ir dešimtys milijonų parduotų albumų. Tai yra muzika, kuri niekada nepraras populiarumo visame pasaulyje ir bus laikoma geros nuotaikos garantu.

Ottawan - D.I.S.C.O.

Boney M. - Daddy Cool

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)