„Mes tikimės, bet sąlygos gauti kurortinės vietovės statusą yra pasunkintos. Kiti šį statusą pasiekė daug lengvesnėmis sąlygomis, o dabar taikomi griežtesni nurodymai“, - sakė Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Kad Daugai taptų kurortine vietove, juose turi būti vienas iš gamtinių išteklių – mineralinis vanduo arba gydomasis dumblas, Turizmo informacijos centras – kaip juridinis vienetas, o ne filialas.

„Mineralinį vandenį būtų galima išgauti netoli Rimėnų. Ta vieta jau išžvalgyta. Agituosime verslininkus, kad jie išnaudotų galimybes“, - sakė A. Vrubliauskas.

Visi kiti miestelyje esantys dalykai, infrastruktūra kurortinei vietovei keliamus reikalavimus atitinka. Čia yra turistų gausiai lankomas ežeras, Daugai turi savitą istoriją, miestelyje įrengti sporto aikštynai, paplūdimiai, patogus susisiekimas su kitais miestais.

Alytaus rajono savivaldybė Dauguose planuoja ir daugiau permainų: įrengti mažąjį SPA centrą, teniso kortus, pastatyti apžvalgos bokštą, nutiesti dviračių ir pėsčiųjų takus, paplūdimiuose tiekti maitinimo paslaugas, įvesti geoterminį šildymą, apie 250 tūkstančių planuojama investuoti į gatvių asfaltavimą.

Jei Daugams būtų suteiktas kurorto statusas, seniūnijos biudžetas kasmet pasipildytų apie 60 tūkstančių eurų, miestas turėtų turistams dar patrauklesnį įvaizdį.

Tačiau jeigu kurortinės vietovės statuso gauti nepavyktų, meras rankų nuleisti nežada.

„Jeigu kurortine vietove Daugai ir netaptų, mes nieko dėl to neprarastumėme. Čia atvažiuoja daugybė turistų, miestas patrauklus investuotojams, jame kuriasi nauji objektai. Ir mes patys vis ieškome investuotojų, turime daug idėjų“, - pasakojo A. Vrubliauskas.