Tačiau, gal ir be reikalo. Pakankamai atokiame kampe esančiame kaime stūkso 15 metrų aukščio apžvalgos bokštas, iš kurio atsiveria pritrenkiantis vaizdas.

Tiesa, Anykščių medžių lajų tako kritikams čia keliauti nepatartina – jokių ženklų ar nuorodų į apžvalgos bokštą tikėtis neverta. Kadangi bokštas nėra labai aukštas, tikėtina, jog jo atvažiavę į prieplauką, iš kurios siauras žvyrkelis veda apžvalgos aikštelės link, bokšto net nepastebėsite – jį užstoja krūmynai.

Vis dėlto, užlipti tikrai verta. Iš paukščio skrydžio čia galima pamatyti ne tik marias, bet ir kopas, kurios atsidengia visu savo gražumu. Šio panoraminio vaizdo poilsiaudami populiariuose kurortiniuose pajūrio miestuose ar kaimuose nepamatysite.

Gamtos mylėtojams ši vieta būtų tikra atgaiva širdžiai – ramybė ir šimtai skirtingų mariose besiturškiančių įvairių rūšių paukščių bei kerinti augalija pavergia širdį.

Šį mažai žinomą objektą galima rasti pavažiavus vos 30 kilometrų į pietvakarius nuo Klaipėdos. Atvykus tikrai nesutiksite būrio smalsuolių – bokšte vos vienas kitas lankytojas.

Dreverna – ant Kuršių marių įsikūręs žvejų kaimas. Nors vietiniai gyventojai tikina, kad kasmet turistų čia užsuka vis daugiau, tačiau atvykus į prieplauką, vieną lankomiausių šio kaimo objektų, akivaizdu – nuo populiarių kurortų ir kaimelių ši gyvenvietė tikrai išsiskiria tyla.

Apžvalgos bokštas šiame kaime buvo pastatytas šių metų gegužės mėnesį. Šiam projektui iš Europos žuvininkystės fondo, Lietuvos valstybės biudžeto ir Žemės ūkio ministerijos skirta beveik 18 800 eurų. Klaipėdos rajono savivaldybė objektui skyrė 47 852 eurus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)