Fontaną prižiūrinčios bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Konstantinas Skierus informavo, jog muzikuojančio fontano programą galima stebėti kiekvieną vakarą nuo 22.30 iki 23.10 val.

„Tuomet parodomos visos fontano galimybės. Fontanas groja ir šoka, mirga įvairiausiomis spalvomis pagal žinomiausius muzikos kūrinius. Už šį pasirodymą mokėti nereikia“, – teigė K. Skierus.

Fontanas taip pat įjungiamas 11, 13, 15, 17, 19 ir 21 valandomis, tačiau tuomet jis pašoka tik pagal vieną kūrinį. Be to, dieną galima matyti tik fontano šokį, nes spalvų žaismas vandenyje pradingsta šviesoje.

Anksčiau buvo skelbiama, jog fontano šokį bet kada, išskyrus laiką, kai numatyti jo pasirodymai, galima užsisakyti privačiai. Paslauga nebus teikiama tik po vidurnakčio, nes tada įsigalioja ramybės metas. Už vieną kūrinį reikės mokėti 3 eurus.

„Kol kas privačiai užsisakyti fontano pasirodymo negalima, nes jis dar bandomas, testuojamas. Ši paslauga jau bus galima nuo liepos 2 dienos. Tiesą sakant, dar net neskaičiavome, neplanavome, kiek pinigų galėtume surinkti. Pažiūrėsime, ar tai bus populiaru, ar fontano šokiai bus užsakinėjami“, – kalbėjo K. Skierus.

Jis pabrėžė, jog ši vasara muzikuojančiam fontanui yra bandomoji. „Kai įvertinsime, kiek kainuoja jį išlaikyti, gal kitais metais teks peržiūrėti ir pasirodymų užsakymų kainas. Šiemet jokios komercijos tikrai nepadarysime, svarbiausia, kad viskas gerai veiktų, kad žmonės džiaugtųsi“, – pabrėžė K. Skierus.

Fontanas ypatingai apsaugotas ir nuo chuliganų. Jis stebimas dviem vaizdo kameromis Viena jų vaizdą siunčia į Palangos policijos komisariatą, o kitos filmuojamą medžiagą stebi „Palangos komunalinio ūkio“ sargai.

K. Skierus prognozavo, jog pasibaigus vasaros sezonui, fontanas galėtų veikti bent jau savaitgaliais iki lapkričio 15 dienos.

Palangoje įrengti muzikuojantį fontaną, kuris yra modernniausias Lietuvoje, kainavo apie 205 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)