Kunigų ir vienuolių drabužiais apsirengusi aukok.lt ir pagalbadaiktais.lt komanda išklausė šimtus festivalio dalyvių pasakojimų apie gerumą. 

Aukoti ir dalintis daiktais skatinančios iniciatyvos viešinimui ne pirmą kartą renkasi netradicinę formą – vasaros festivalius.  Juose pagrindinis uždavinys – išsiskiriant savo veiklos pateikimo forma kviesti piliečius aukoti. „Šiais metais turėjome tikrą išbandymą – sugalvoti, kaip dar išradingiau galime atkreipti dėmesį ir įtraukti festivalių dalyvius į socialines iniciatyvas. Po gerumo tablečių ir pernai jaunimo pamėgtų gerumo Kalėdų Senelių, buvo iššūkis sugalvoti ką nors naujo“, – dalijosi mintimis aukok.lt rinkodaros vadovė Ieva Vaičiūnaitė.

Priimtas drąsus sprendimas – sukurti gerųjų darbų klausyklą, kur vienuoliai išklauso gerųjų darbų išpažintis – pasiteisino ir įtraukė daugybę vasaros festivalių dalyvių. Išpažintys truko nuo keliasdešimt sekundžių iki keleto minučių, kai jaukiai ant pagalvių įsikūrę pasakotojai dalinasi savo patirtimi. Ne dažnas susimąsto, kiek kada ir kaip gerų darbų padarė, ar galėjo padaryti dar daugiau. Baigus pasakojimą vienuolių komanda suteikdavo išrišimą, paskatindami būti dar geresniais ir įtraukti draugus bei artimuosius. 

„Dalyvavimo festivaliuose rezultatą jaučiame vos grįžę. Po „Karklės“ festivalio jau pirmąją dieną pastebime kylančius tinklapio lankytojų, socialinių tinklų sekėjų skaičius, gauname daug festivalio dalyvių užklausų, kaip galima padovanoti vieną ar kitą stokojančiajam reikalingą daiktą“, – džiaugiasi projekto pagalbadaiktais.lt vadovė Marija Šaraitė. Iš visų socialinių iniciatyvų veiklose sudalyvavusiųjų grįžtamasis siekia apie 20 procentų. 

„Po festivalių aukojimai taip pat suaktyvėja maždaug iki 10 procentų. Visoms ne pelno siekiančioms organizacijoms vasara yra ramesnis periodas, todėl dalyvavimas renginiuose ir priminimas apie aukok.lt joms yra labai svarbus. Tai viena efektyviausių aukojimo tradicijų kūrimo formų jaunimo tarpe“, – teigia aukok.lt rinkodaros vadovė Ieva Vaičiūnaitė.

Apie aukok.lt

Aukok.lt – nuo 2009 m. gyvuojanti aukojimo internetu svetainė, administruojama VšĮ „Geros valios projektai“. Svetainėje skelbiami komisijos atrinkti organizacijų iš visos Lietuvos projektai (vaikams, pilietiškumui ugdyti, gyvūnams, šeimai, kultūrai ir kt.). Piliečiai gali išsamiai susipažinti su projektų aprašymuose pateikta informacija, patogiai prisijungę prie elektroninių bankinių sistemų be jokių mokesčių pervesti aukojamus pinigus, gauti veiklos ataskaitas. 2013 m. gyventojų apklausos tyrimo duomenimis, aukok.lt yra žinomiausia aukojimo svetainė Lietuvoje. Portalo aukok.lt projekto plėtra finansuojama Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programos lėšomis. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją