Taip siekiama modernizuoti jau gana nykiai atrodantį poilsiautojų gausiai lankomą objektą.

„Turime pripažinti, kad niekas nestovi vietoje, viskas keičiasi, modernėja, todėl ir Palangos tiltui reikalingi pokyčiai“, - konstatavo kurorto viešąsias erdves prižiūrinčios bendrovės „Palangos komunalininkas“ direktorius Konstantinas Skierus.

Tilto modernizavimui jau rengiamasi trejus metus. Kai 2011 metais buvo atliktas kapitalinis tilto remontas, paplūdimyje po smėliu pakloti specialūs vamzdžiai, kuriuose galima nutiesti elektros kabelius, reikalingus naujam tilto ir greta esančių paplūdimių apšvietimui.

„Tačiau trejus metus tik kalbame, planuojame, bet dar jokių veiksmų nesiimame. Kai kam nepatinka, kad paplūdimiai bus apšviesti, esą tada juose naktimis vyks orgijos. Kai kuriems nepatinka, jog moderniai norime apšviesti tiltą, esą jis tada praras savo unikalumą“, - apie trikdžius įgyvendinti planus pasakojo K.Skierus.

Techniniame projekte, kuris jau seniai parengtas, numatyta, kad Palangos tiltas turi būti apšviestas įvairiomis spalvomis, o žibintai sumontuoti taip, kad šviesa kristų ir į jūrą. Vizija tokia, kad ties tilto atramomis būtų sumontuoti prožektoriai, skleidžiantys 100 spalvų – raudonos, geltonos, mėlynos, žalios, įvairių jų atspalvių ir derinių – tonus.

„Tokie šviesos efektai ypač fantastiškai atrodytų rugpjūčio vakarais, kai ima gana anksti temti, ir rudenį. Būtų tikrai gražu, kai nuo tilto krintančiomis įvairiomis spalvomis žaižaruotų jūra. Manau, kad poilsiautojams tai tikrai patiktų, tiltas taptų dar patrauklesnis“, - įsitikinęs K.Skierus.

Konstantinas Skierus
Be to, numatoma paplūdimiuose, esančiuose abipus tilto, maždaug 100 metrų ruože įrengti apšvietimą.

Jo stulpus planuojama statyti prie kopų, tad taip būtų apšviestos ir jos, o ne tik paplūdimai.

„Dabar, kai sutemsta, juos apgaubia tiršta tamsa, nes tilto apšvietimo nepakanka. Todėl ir sumanėme paplūdimiuose įrengti apšvietimą, kad juose būtų patogiau ir saugiau pasivaikščioti. Išgirdome priekaištų, kad tada prasidės orgijos. Bet jos kaip tik ir vyksta tamsoje, o ne šviesoje“, - kalbėjo „Palangos komunalinko“ direktorius.

Visiems šiems sumanymams įgyvendinti reikia apie 500 tūkst. litų. Jų ieškoma Palangos savivaldybės biudžete, dairomasi ir į rėmėjus.

„Tikrai negaliu pažadėti, kad kitą vasarą tiltas jau bus moderniai apšviestas, tačiau šį rudenį atnaujinsime diskusijas dėl tokių ketinimų. Tvirtai tikiu, jog kada nors tikrai įgyvendinsime tai, ką esame suplanavę“, - ryžtingai nusiteikęs buvo K.Skierus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)