Iš ryto Kruizinių laivų terminale „Tūkstantmečio odisėjos“ buriuotojai pakėlę didžiulę Lietuvos trispalvę - pradėjo šiais metais pirmą kartą švenčiamą Burių dieną.

Jachtą uoste iš pat ryto pasitiko Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Meras sveikino buriuotojus grįžus į gimtąjį uostą ir teigė, jog tik dabar prasideda tikroji Jūros šventė su visomis jūrinėmis spalvomis.

Jachta Ambersail grįžo į Klaipėdą

Po iškilmingo vėliavos pakėlimo jachta išplaukė į jūrą ir dalyvavo žuvusių jūrininkų pagerbimo ceremonijoje.

Po jos kelias valanda jachta „Ambersail“ buvo atvira lankytojams, kurie galėjo laivą apžiūrėti ir iš vidaus, pabendrauti su dviem įgulos nariais.

Jachtą iš Rostoko Vokietijoje, kur jai buvo nupirktas ir sumontuotas naujas stiebas, parplukdė garsus buriuotojas Linas Ivanauskas. Jis buvo patenkintas vėl galėdamas stoti prie legendinio laivo šturvalo.

„Ambersail“ jachta, pernai lūžus stiebui, turėjo praleisti vieną plaukiojimo sezoną. Daugelis spėliojo, ar laivas kada nors vėl plauks. Tačiau kelių verslininkų iniciatyva laivas rekonstruotas.

„Tos emocijos, kurias buriuotojai patyrė plaukiodami „Ambersail“ jachta, geri prisiminimai taip greitai nepasimiršta. Tai ir paskatino šešis verslininkus imtis iniciatyvos, kad „Ambersail“ vėl plauktų“, – kalbėjo vienas iš laivo atgaivinimo iniciatorių Raimundas Daubaras.

Klaipėdoje sutvarkytas jachtos dugnas, rekonstruotas falškilis. Ambersail“ nupirktas „Volvo 60“ tipo jachtos, 2001–2002 m. „Volvo Ocean Race“ nugalėtojos, „Illbruck Challenge“ stiebas, kuris buvo naudojamas treniruotėse.

„Nors stiebas nėra naujas, tačiau jis nebuvo naudotas regatoje – tik treniruočių laive ir dar tikrai geras“, – anot R. Daubaro, jachta dabar geresnės būklės nei prieš kelionę aplink pasaulį.

R. Daubaro teigimu, stiebas ir rekonstrukcijos darbai kainavo tiek, kad būtų galima nupirkti tokią pačią jachtą, kaip „Ambersail“, tačiau norėjosi atgaivinti lietuvių buriuotojams brangų ne kainos prasme laivą.
Planuojama, kad sutvarkius jachtą, ji vėl leisis į naujus žygius ir suteiks progą Lietuvos buriuotojams dalyvauti pačiose žinomiausiose pasaulio regatose, taip pat paburiuoti šiltose jūrose.

Visą rugpjūtį jachta plaukios Baltijos jūroje ir rugsėjo pradžioje išplauks į Viduržemio jūrą. Spalį ketinama svečių teisėmis dalyvauti „Volvo Ocean Race“ starte Alikantėje ir išlydėti regatos dalyvius. Vėliau – dalyvauti „Rolex Middle Sea Race“ regatoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)