Nors dviračių takai dar turi savų trūkumų, Vilniaus turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro projektų įgyvendinimo skyriaus vadovė Vilma Daubarienė patikino, kad dviračiai – viena ir didžiausių laisvalaikio leidimo aktualijų ir sutiko pasidalyti 5 dviračių maršrutais, kuriuos tikrai verta aplankyti.

Senamiesčio dviračių maršrutą siūloma rinktis tiems, kurie nori pasižvalgyti po Vilniaus senamiestį. Siūlomo mažojo maršruto ilgis – 4,4 km., didžiojo maršruto ilgis apie 10 km.

Kadangi kelyje teks laviruoti tarp pėsčiųjų, o kartais ir tarp automobilių, nerekomenduojama maršruto rinktis vaikams ir pagyvenusiems žmonėms. Pradžioje siūloma išbandyti mažąjį ratą (ilgis – 4,4 km): Nuo Valdovų rūmų važiuokite link Vilnios, apsukite Gedimino pilies kalną ir grįžkite į Katedros aikštę, iš čia galite pasukti link Prezidentūros ir Vilniaus universiteto. Universiteto, Gaono ir Stiklių gatvėmis pasiekę ir pervažiavę skersai Rotušės aikštę pakilsite iki Aušros vartų. Toliau siūlome važiuoti Bazilijonų, Visų šventųjų ir Rūdninkų gatvėmis ir sugrįžti prie Vilniaus rotušės. Nuo jos leiskitės Didžiąja ir Pilies gatvėmis iki Valdovų rūmų.

Jei liko entuziazmo ir energijos, pasukite didžiuoju ratu: Gedimino prospektu, Vilniaus ir Vokiečių gatvėmis. Pravažiavę Rotušę atsargiai leiskitės šv. Kazimiero ir Kūdrų gatvėmis į Vilnios slėnį – čia pasigrožėkite Užupio rajonu ir šv. Onos ir Bernardinų bažnyčių ansambliu, Sereikiškių parku.
Senamiesčio maršrutas

Vilniaus centro maršrutas veda miesto centro lankytinomis istorinėmis vietomis. Siūlomo maršruto ilgis – 11,08 km.

Siūloma kryptis: Valdovų rūmai–Nacionalinis muziejus–Taikomosios dailės
muziejus–Gedimino prospektas–Žvėrynas–Vingio parkas–M. K. Čiurlionio–K. Kalinausko–
Palangos–Vilniaus– Vokiečių– Pilies – Didžioji gatvės – Katedros aikštė.
Vilniaus centro maršrutas

Neries pakrančių dviračių maršrutas skirtas ramiai rekreacinei ir pažintinei išvykai. Šį maršrutą siūloma rinktis patyrusiems dviratininkams. Siūlomo maršruto ilgis – 18,2 km.

Šį maršrutą siūloma rinktis patyrusiems dviratininkams. Neries krantinėse nėra atitvarų nuo vandens, tad čia nerekomenduojama važiuoti su mažais vaikais. Neįgudusiems dviratininkams siūloma maršruto dalis žvėryne ir Vingio parke.

Jei dviračius atsivešite automobiliu, maršrutą pradėkite nuo Verslo, pramogų ir sporto centro „Forum Palace” (Konstitucijos pr. 26) automobilių stovėjimo aikštelės. Iš čia Neries pakrante apjuosite Žvėryną, pakabinamu tiltu pasieksite Vingio parko pušyną, nuokalne išvažiuosite į kitą
Neries pakrantę. Krantine pervažiavę 5 tiltus prieš Mindaugo tiltą pakilsite į Žygimantų gatvę ir pasieksite Gedimino pilį. Toliau dviračių takas jus atves į Sluškų ir P. Vileišio gatves. Jomis atvažiuosite iki Antakalnio ir Šilo tilto, kurį pervažiavę į Žirmūnų pusę centro link galėsite grįžti saugiu dviračių taku. Į Neries žemutinę krantinę siūloma nusileisti prieš Antakalnio tiltą.

Šį maršrutą galima pailginti 5 km – nesukti Šilo tiltu, o keliauti iki Valakupių tilto. Įveikę maršrutą, būsite apžiūrėję dešimt tiltų per Neries upę.
Neries pakrančių maršrutas

Žaliųjų ežerų dviračių maršrutai ypač tinka tiems, kurie paprasčiausiai nori pasigrožėti gamtos vaizdais. Siūlomi keli maršrutų variantai, kurių ilgis nuo 5,8 iki 15,3 km.

Patartina rinktis ramų ir saugų maršrutą nuo parduotuvės „Iki“ (Jeruzalės g. 17) – važiuoti dviračių ir pėsčiųjų taku pro Santariškes ir Verkių dvarvietę link Balsių ežero paplūdimio (pirmyn–atgal trasa A–A; ilgis – 15,3 km). Pakilę iš ežerų slėnio, jei nenorite grįžti ta pačia trasa, pasukite į dešinę ir važiuokite Kurklių, Netimero, Padvarės žvyrkeliais, pro Didžiųjų Gulbinų kaimo laukus, o paskui minkite dviračių taku palei Molėtų plentą (trasa B–B; ilgis – 10,8 km). Iki Balsių ežero paplūdimio galima važiuoti nuo miesto centro dviračių taku palei Nerį, toliau pro vandens malūną ir Verkių dvarą grįžkite į trasą A–A.

Trasa A–A kviečiami keliauti ir tie, kurie dviračiu norėtų numinti iki Europos parko (nuo Balsių ežero paplūdimio trasa E–E; ilgis – 5,8 km) ir iki Liubavo dvaro vandens malūno (pirmyn ir atgal ilgis 11 km). Dviratininkams, kuriuos žavi laukinė gamta ir kuriems nebaisūs duobėti miško takai, siūlome rinktis trasas C–C (ilgis – 11,1 km). Būkite atsargūs – šioje trasoje nemažai įkalnių ir
nuokalnių. Dviratininkams, įgudusiems važiuoti kartu su automobiliais, priimtinos trasos D–D, Žaliųjų ežerų parko paribiais, palei Nerį, pro miškelius, laukymes, Staviškių, Ožkinių, Kryžiokų, Pagubės kaimus ir aplink juos esančius sodus.
Žaliųjų ežerų maršrutas

Valakupių dviračių maršrutas skirtas ramiai ir maloniai išvykai į gamtą. Siūlomo maršruto ilgis – 16,4 km.

Šį maršrutą galima pradėti nuo Šilo tilto, nors galima atvažiuoti ir dviračių taku palei Nerį
iš miesto centro ar Antakalnio. Siauras takelis veda pro Valakupių paplūdimius ir poilsines.
Grįžti siūloma jaukiomis Meškeriotojų, Svajonių, Valakupių, Grybautojų gatvėmis.
Valakupių dviračių maršrutas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)