Ketvirtus metus pajūryje dirbantis A. Mikalauskas pabrėžia, kad kol kas vasaros sezonas dar neprasidėjęs. Žmonių į kurortą plūsteli po Joninių. Tada ir klubo lankytojų stygiumi skųstis negalima.

„Dabar, kai blogas oras, pajūryje labai mažai žmonių. Buvo pora saulėtų savaitgalių, tad vakarais nuo jūros grįžę poilsiautojai plūstelėjo į klubus ir kavines. Bet paprastomis savaitės dienomis būna tuščia. Koncertų maratonai įsibėgėja po Joninių, o iki liepos pradžios klubuose jau kas vakarą būna sausakimša. Nežinau kodėl, bet šiais metais birželio pradžioje buvo ypatingai mažai žmonių“, - DELFI portalui pasakojo vieno Palangos naktinio klubo vadybininkas.
Laukinių vakarų salūnas

Anot jo, iki Joninių vasaros koncertų sezonas pajūryje atlikėjams kasmet būna tikras išbandymas. Todėl dėl mažo lankytojų skaičiaus jau teko atšaukti ne vieno garsaus atlikėjo koncertus.

„Artistai pinigų negauna. Nes į koncertus susirenka 30-50 žmonių. Kadangi atlikėjų honorarai priklauso nuo parduotų bilietų kiekio, daugelis net nenori važiuoti iš sostinės į pajūrį, nes neatsipirks kuras, - paaiškina jis. - Pavyzdžiui, jei į Donato Montvydo koncertą ateina 50 žmonių, tai labai gerai. Tuo tarpu vidurvasarį jo susirenka pasiklausyti 300-400 klausytojų.“
Donato Montvydo koncertas "Laukinių Vakarų salūne"

Pirmadienio vakarą minėtame klube vyko Natalijos Bunkės ir Vitalijaus Cololo bei „69 danguje” koncertai. „Jų neatšaukėme, susirinko žmonių. Atlikėjams bent kelionė atsipirks. Atšauktas tik naktinis Juozo Butnoriaus-Ventuko šlagerių vakaras“, - sakė A. Mikalauskas.

Jau porą koncertų pajūryje teko atšaukti ir atlikėjui Andriui Rimiškiui.

„Organizatoriai sakė, kad uždaro klubą 22-23 valandą. Prieš važiuojant į koncertą pasiskambini, ar susirinko žmonių. Jei salė tuščia, net nevažiuoji. Kita vertus, kam rengti koncertą ir pačiam sau dainuoti?“ - DELFI pasakojo A. Rimiškis.
Andrius Rimiškis

Atlikėja Vilija Pilibaitytė-Mia taip pat apgailestavo, jog pirmosios birželio savaitės poilsiautojų nelepino gražiais orais. Todėl ir koncertų salės dar dažnai būna tuščios.

„Mano koncertai nebuvo atšaukti, bet kai kurių kitų atlikėjų pasirodymai neįvykdavo. Dar šaltoka, Palangoje mažai žmonių. Laukiu antplūdžio žmonių, kad visiems būtų linksma ir smagu“, - sakė pajūryje visą vasarą apsistojusi Mia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (220)