Pasiruošimas išvykai į gamtą neturi reikalauti pernelyg daug energijos ar laiko – tai turi būti greita ir paprasta. Pasirinkite, kokio pobūdžio pikniką norite surengti ir pasinaudokite patarimais.

Iškylos vieta priklauso nuo tikslo

Vasara – idealus metas išvykoms į gamtą su šeima, draugais ar tiesiog romantiškai popietei dviems. Priklausomai nuo pomėgių ir lūkesčių, išsirinkite iškylai tinkamą vietą. Parkas puikiai tiks tiems, kurie nori ne tik prisėsti ant pievutės, bet ir „pasižmonėti“ - susirasti naujų pažinčių, pabendrauti, o gal ir užkandus pasivaikščioti pėsčiųjų takais ar pasivažinėti dviračių trasomis.

Žinoma, iškylai galima rinktis ir kur kas egzotiškesnę vietą, pavyzdžiui, botanikos ar zoologijos sodą. Šiose erdvėse galėsite ne tik užkąsti, bet ir susipažinti su dar nematytais augalais ar gyvūnais. Jeigu norite ramybės, piknikui puikiai tiks miške esančios poilsiavietės arba – nuosavas kiemas. Jei turite net ir mažą, bet savą žolės plotelį šalia namo – puiku, iškyla gali vykti ir čia!

Ką įsidėti ir kuo užsiimti?

Priklausomai nuo vietos, svarbu susikrauti ir būtinų daiktų krepšį bei suplanuoti, kas bus veikiama. Tobulai iškylai riekės pledo ar kito storesnio patiesalo, kurį būtų galima pakloti ant žolės ir kuris galėtų atstoti vaišių stalą. Taip pat praverstų kelios pagalvėlės, kad galėtumėte patogiai įsikurti. Pasiimkite ir drėgnų servetėlių, jos ypač pravers, jei netoliese nebus vandens šaltinio. Taip pat reikia pasiimti ir vienkartinių lėkštučių, įrankių bei stiklinių gėrimams ir šiukšlių maišų, likusioms šiukšlėms išmesti. Dar praverstų fotoaparatas smagioms akimirkoms įamžinti, skėtis nuo saulės ar lietaus, apsauga nuo vabzdžių.

Pasistiprinę galite net tik pradėti degintis ar žaisti su kamuoliu, bet ir skaityti, kartu su vaikais ar draugais tyrinėti gyvąjį pasaulį, pavyzdžiui, stebėti vabzdžius ar rinkti įdomesnius augalus. Gamtoje taip pat galima žaisti stalo žaidimus, varžytis estafetėse ar įvairiose rungtyse.

Maistą patiekti svarbu mažomis porcijomis

Labai svarbu rengiantis į išvyką pasiimti ir pakankamai maisto. Ne paslaptis, kad gryname ore išalkstame labiau. Tiesa, didžiausia klaida, kuri pasitaiko, ruošiantis piknikui – neįvertinama, kad kai kurie maisto produktai ar jau pagaminti patiekalai netinka gabenimui ar valgymui lauko sąlygomis. Tačiau jeigu norite konkretaus patiekalo, jam reikalingus produktus pakuokite atskirai, o įsirengę iškylos vietą išpakuokite ir sumaišykite viską taip, kaip namuose.

Atkreipkite dėmesį, kad tinkamiausiais iškylos maistas – užkandžiai. Ir būtent tokie, kurie nėra birūs, netepa pirtšų ir juos galima valgyti su pirštais. Tai gali būti pjaustytos daržovės su padažais, keptos mėsos ar duonos gabaliukai, pjaustytas pyragas, vaisiai ar tiesiog šalti užkandžiai.

Gėrimus atvėsint ledukai

Įvairių vaisių gėrimus galima pasidaryti paprasčiausiai juos sutrynus smulkintuve, palaikius kelias valandas ir užpylus gazuotu ar ne mineraliniu vandeniu. Jeigu dar pavyks į iškylos vietą atsivežti neištirpusių ledukų, turėsite patį gaiviausią ir skaniausią gėrimą. Jei neturite specialaus indo ledui, tam puikiai pasitarnaus ir paprasti buitiniai ar sodo daiktai – kibiras, didelis puodas, skalbimo dubuo, karutis ir panašiai. Jei indas ne itin dekoratyvus, kad atrodytų gražiau – apsukite jį audinio skiaute ar spalvotu popieriumi.

Pieno kokteilius ar gaivius vaisių kompotus, vandenį su citrina supilstykite į nedidelius stiklainiukus, įdėkite spalvotus šiaudelius. Galite juos aprišti dailiomis virvelėmis, dekoruoti vaisiais ar specialiais pabarstukais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)