Pasak N. Stunžėnienės, tam, kad nesigailėtume dėl per išpardavimus įsigytų pirkinių, reikia galvoti apie tai, ar – jie tikrai yra reikalingi.

Turi tikti ir patikti ne tik drabužio spalvą ir siluetas, bet ir funkcinė paskirtis. Prie norimo įsigyti drabužio ar aksesuaro turi būti galima priderinti bent 2-3 daiktus iš jau turimo garderobo. Taip pat verta susimąstyti, ar įsigyjama apranga tikrai jums tarnaus bent jau 2 sezonus, o geriausia, jei atlaikys ir 4.

„Kiekviena moteris į savo garderobą turi pažvelgti plačiau, atmesti susiformavusius stereotipus apie tai, kokie drabužiai jai tinka, ir atverti naują, dar jos garderobui nematytų, bet tinkamų spalvų, kirpimų, derinių pasaulį. Prieš ruošiant pirkinių sąrašą, reikia atkreipti dėmesį į tai, ko trūksta: ar tam tikro drabužių asortimento, ar spalvų, ar tam tikrų kirpimų. Dar reikia surasti vienišus ir nedėvimus drabužius ir pasiryžti atrasti jiems poras arba juos išmesti. Tam, kad per išpardavimus neprisipirktumėme nereikalingų daiktų, būtina susidaryti pirkinių sąrašą. Jame turi būti vienspalviai paprasto kirpimo drabužiai ir/ar aksesuarai. Jie sudaro Jūsų garderobo pagrindą, todėl turi būti aukštos kokybės, o būtent tokius gaminius už žemesnę kainą ir geriausia įsigyti per išpardavimus”, - patikino stilistė.

Per vasaros išpardavimus ji ypatingai rekomenduoja įsigyti:

• Kostiumą (jeigu jis reikalingas darbe);

• Kelnes, sijoną, švarkelį (neutralių atspalvių, pavyzdžiui, rudos, mėlynos, pilkos, juodos ar smėlio spalvos);

• Kardiganą (su užsegimu priekyje) ir megztinį iš medvilnės;

• Batelius;

• Rankines – pagrindinę ir dalykinę;

• Naminę ir sportinę aprangą;

• Palaidinių;

• Verta įsigyti ir nors vieną daiktą, kuris patiko, bet tiesiog negalėjote sau jo leisti anksčiau, pavyzdžiui, vakarinę suknelę, papuošalą.

„Statistika teigia, kad savaitės pradžioje įprastai žmogaus svoris būna 1 – 0,5 kg didesnis nei įprastai, o savaitės pabaigoje jis vėl sugrįžta į normą. Einant į parduotuvę savaitės pradžioje mes rizikuojame įsigyti didesnių dydžių juosmeninius drabužius, negu iš tikro mums reikia. Taip pat, dėl klientų didelio srauto, penktadieniais ir šeštadieniais parduotuvėse kartais vyrauja chaosas. Todėl, apsipirkimus geriausiai planuoti – trečiadieniais, ketvirtadieniais ir sekmadieniais iki 13.00 val. (kai pardavėjų parduotuvėse daugiau nei pirkėjų). Einant apsipirkti apsirenkite patogiai: drabužiai turi būti lengvai nurengiami ir aprengiami. Avalynę geriausiai pasirinkti be raištelių ir sudėtingų užsegimų. Nepirkite daiktų „iš viršelio“, tai yra „greitai gendantis produktas“, geriau įsigykite universalesnius modelius. Jeigu norite gerai apgalvoti pirkinius, į parduotuvę eikite viena. Gerų draugių patarimai, jeigu jos nėra pakankamai profesionalios apsipirkimo pagalbininkės, labiau blaško ir trukdo nei padeda. Ir svarbiausia, pirkite tik tai, ką pirktumėte ir be išpardavimo”, - patarimų negailėjo N. Stunžėnienė.

Kur galima sėkmingiausiai apsipirkti?

„Mūsų spintai išpardavimai visuomet naudingi ir nesvarbu, ar drabužiai pirkti per išpardavimus Lietuvoje, ar kokioje nors kitoje šalyje. Aišku, jeigu ieškote išskirtinumo ir galite sau leisti nuvažiuoti apsipirkti į kitą šalį, planuokite sukurti savo garderobą kitoje šalyje. Garderobui užpildyti geriausiai važiuoti į mados sostines – Milaną, Paryžių ar Niujorką. Prieš kelionę rekomenduočiau užeiti į internetines parduotuves ir pasiruošti apsipirkimo planą. Nepamirškite apžvelgti mados tendencijas ir vaizduotėje apsibrėžti savo būsimą įvaizdį. Toks išankstinis pasiruošimas padės sutaupyti laiko, kurį vėliau galėsite panaudoti, pavyzdžiui, apžiūrint gražiausias to miesto vietas”, - patarė stilistė.

Ji priminė, kad iš didžiųjų Europos sostinių į išpardavimų miestelius galima nuvažiuoti su autobusu „Shopping Exspress”.

9 Europos išpardavimų miesteliai:

Bicester Village – Londonas;

Kildare Village – Dublinas;

La Vallee Village – Parižius;

Las Rozas Village – Madridas;

La Roca Village – Barselona;

Fidenza Village – Milanas;

Maasmechelen Vilage – Briuselis, Antverpenas, Kelnas;

Wertheim Village – Frankfurtas;

Ingolstadt Village – Miunchenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)