1. Ekvadoras

Tai vienas iš tų pamirštų pasaulio kampelių, kuriame vis dar harmoningai pinasi dvi gyvenimo kreivės - mistiškoji praeitis ir modernioji kasdienybė. Kone visi nori aplankyti Ekvadore esančias Galapagų salas, nepaisant to, kad tai vienas brangiausių Pietų Amerikos taškų. Tačiau egzotiškiausia pasaulio gyvūnija atperka kiekvieną išleistą centą. Galapaguose galima taip pat plaukioti su laukiniais delfinais ir nardyti. O štai sostinėje Kvite vakarais iš jaukių gatvės restoranėlių plūsta vyno įaitrintos dainos, o pagrindinėje miesto aikštėje smalsių turistų sielas sutinka išvalyti senos žolininkės.

2. Mianmaras (Birma)

Ši šalis skirta neįprastas atostogas mėgstantiems turistams: keliavimas po ją anaiptol nežada patogaus poilsio. Buvusi viena iš labiausiai izoliuotų tautų, kryžkelėje tarp Indijos ir Kinijos, ši šalis net ir visko mačiusiam keliautojui įpūs tikėjimo stebuklais. Dažnas yra girdėjęs apie pasaulinės reikšmės istorinio ir kultūrinio paveldo objektus – palei Iravadžio (Ajejarvadžio) upę pažirusias 4 tūkstančius budistinių šventyklų, auksu ir įspūdingo dydžio deimantais dekoruotą Švedagono pagodą Rangūne (Jangone), kojomis irkluojančius Inlės ežero žvejus. Bet labiausiai vakariečių smalsumą žadina galimybė savo akimis išvysti XXI amžiaus nė kiek nepaliestą civilizaciją. Kelionė į Mianmarą primena skrydį laiko mašina atgal.

3. Čilė

Čilė – kalnų šalis, kalnai užima apie 80 proc. šalies teritorijos. Per visą šalį nusidriekę Andai retai kur yra žemesni negu 2 km aukščio, daugiausia – 5 km aukščio kalnai. Čia vis dar aktyvi vulkanų veikla. Kalnuose gausu ledyninės kilmės ežerų, taip pat ledynų. Vietiniai restoranėliai ir kavinės siūlo pačių įvairiausių tradicinių ir modernių Čilės patiekalų, o barai kviečia ragauti naminio alaus. Ranka pasiekiamas vandenynas ir gyvybe kunkuliuojantis miesto gyvenimas garantuoja nepamirštamus įspūdžius.


4. Šri Lanka

Tai mažų kainų rojus, tad į šią šalį verta keliauti ne tik dėl kultūros, nepramintų takų, bet ir geriausios kainos bei kokybės santykio. Ypač ramia atmosfera dvelkianti šalis bet kuriuo metų laiku vilioja keliautojus iš viso pasaulio: šeimas su vaikais, draugų kompanijas, įsimylėjusias poreles ar turistus su kuprine. Šri Lankoje veiklos randa kiekvienas, kadangi šalyje daug istorinio palikimo, religinių vietų, žaliuojančios gamtos bei atvirutę primenančių paplūdimių.

5. Islandija

Tai keista žemė, prikaustanti dėmesį. Pakalbinkite bet kurį sutiktą turistą Islandijoje ir greitai suprasite, kad šioje mažoje saloje nelieka abejingų islandų tautai, jų gyvenimo būdui ir nuostabiai aplinkai. O kai paragausite puikių avies ar žuvies patiekalų, kai pajusite tikrą vietinių žmonių nuoširdumą. Krioklių šniokštimas, geizerių išsiveržimai, naktinio gyvenimo ritmas, užburianti „pasaulio krašto“ tyla – visa tai sudaro savitą Islandijos stilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)