Kauno S.Dariaus ir S.Girėno oro uoste vyksianti šventė parodomos pasitiks nuo ryto - visą dieną čia veiks karinės ir aviacinės technikos paroda, kurios metu šventės svečiai pamatys karinių oro pajėgų orlaivius ir valstybinės sienos apsaugos sraigtasparnius. Taip pat renginio metu bus pristatytas pirmasis lietuviškas kosminis palydovas.

Dieną vyks šventės atidarymas, kurio metu bus atidengtas memorialinis akmuo. Jame dalyvauti planuoja ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Legendinio "Lituanica" lėktuvo kopijos pasirodymu prasidės aviacijos šou, kurio metu pasirodys akrobatiniai lėktuvai, parasparniai, sraigtasparniai, naikintuvai ir reaktyviniai lėktuvai. Šventę pabaigs koncertas "Perkūno sakmių žygis per Lietuvą", kuriame pasirodys sunkiojo roko grupė "Thundertale", pučiamųjų orkestras, choras ir solistai.

S. Darius ir S. Girėnas 1933 metų liepos 15 dieną lėktuvu "Lituanica" išskrido iš Niujorko į Kauną. Jų skrydis nutrūko po 37 valandų 11 minučių tuometinėje Vokietijoje, o katastrofos aplinkybės taip ir liko miglotos.

S. Dariaus ir S. Girėno skrydis reikšmingas tuo, kad jie nenusileidę nuskrido 6 tūkst. 411 kilometrų. Tai buvo antrasis tuo metu skrydžio be nusileidimo rezultatas pasaulyje. Lietuvių lakūnai taip pat buvo pirmieji, oficialiai iš Jungtinių Valstijų į Europą skraidinę oro paštą.

Seimas 2013-uosius yra paskelbęs lietuvių lakūnų skrydžio per Atlantą metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)