Kaip pagrindiniam Lietuvos naujienų portalui DELFI pasakojo vasaros sostinės dantų gydytojai, poilsiautojai dažniausiai kreipiasi prireikus skubios pagalbos skaudant. Ji suteikiama, tačiau rimtesniam dantų gydymui pas Palangos stomatologus dažniausiai atvyksta vietos gyventojai, dirbantys užsienyje ir sugrįžę čia atostogauti. Norint dantis gydyti Palangoje, eilėje gali teikti laukti ir du mėnesius.

Net skaudant dančiui reikia laukti

„Pacientų padaugėja. Kreipiasi, kuriems kažkas nulūžo, suskaudo. Sudėtingų nebūna, dažniausiai kreipiasi tokie žmonės, kuriems reikia kažką skubiai įdėti, o laiko nėra. Dažniausiai kreipiasi suaugusieji, lietuviai“, - DELFI apie pacientus, kurie kreipiasi atostogų metu dėl dantų problemų, pasakojo gydytoja Rita Stankevičienė. Paklausta, kiek reiktų laukti norint taisyti dantis jos kabinete, gydytoja patikino, kad šiuo metu jau turi suplanuotus pacientų vizitus visai savaitei.

„Dabar reiktų laukti savaitę, bet čia būna įvairiai, skirtingais metais – skirtingai. Jeigu skauda dantį, reikia laukti arba ieškoti, kas greičiau sutvarkytų, bet stebuklų nėra“, - patikino R. Stankevičienė.

Eilėje – ir du mėnesius

Baltijos odontologijos centro administratorė DELFI taip pat pasakojo, kad į kliniką atostogų sezono metu kreipiasi gerokai daugiau pacientų nei įprastai.

„Tikrai padaugėja poilsiautojų. Daugiausiai kreipiasi dėl skaudančių dantų. Žinote, maudosi, o paskui skauda dantis nuo tų maudynių ir nuo skersvėjų, perpūsti dantys. Per dieną į mūsų kliniką dėl skaudančių dantų kreipiasi maždaug trys pacientai. Eilės pas mus didelės ir gydytojai atostogauja, bet pacientų tikrai padaugėja. Teikiame pirmąją pagalbą, tačiau fiziškai nėra galimybių sutvarkyti pilnai, iki galo. Padedame tik tam kartui, bet būna, kai žmogų kviečiame atvykti ir antrą kartą. Būna įvairiai“, - pasakojo Baltijos odontologijos klinikos administratorė.

Paklausta, ar dėl skaudančių dantų į kliniką kreipiasi daugiau vaikų, ar suaugusiųjų, klinikos administratorė patikino negalinti išskirti. Anot jos, tėvai atveda ir vaikų, ir jiems patiems kartais prireikia skubios pagalbos dėl skaudančio danties.

„Neturime vietų, negalėtume dabar užrašyti žmogaus, jeigu norėtų pilno dantų gydymo. Pas mus šiuo metu pacientų yra dviems mėnesiams į priekį. Bet kai reikia skubios pagalbos dėl skausmo, įterpiama žmogų“, - DELFI pasakojo Baltijos odontologijos centro administratorė.

Iškrenta plomba – negali suvalgyti kepsnio

Palangos klinikos „Paldenta“ gydytojai sakė nepajutę poilsiautojų antplūdžio, tačiau patikino, kad vasarą sulaukia daug emigrantų, kurie čia atvykę gydo dantis.

„Bet būna ir poilsiautojų. Dieną pasidegina, o vakare ateina ir sako, kad skauda dantį, mūsų pagalbos prireikia čia ir dabar. Sulaukiame ir lietuvių, ir rusų. Kas čia poilsiauja, tie ir ateina pas mus – daugiausia lietuviai ir rusai. Kad gydytų dantis, tokių poilsiautojų praktiškai nebūna, ateina tik su skausmu. Eilės pas mus reiktų laukti apie tris savaites, tačiau jeigu kam skauda dantį, priimame be eilės, bet žmogus vis tiek reikia palaukti bent porą valandų arba atvykti kitą dieną“, - DELFI pasakojo klinikos gydytojai.

„Paldentos“ gydytojai sakė susidūrę su pacientais, kurie labai skirtingai interpretuoja bėdas, iškilusias dėl dantų pajūryje. Esą vieni pareiškia, jog skauda dantį, kai tebūna iškritusi plomba ir pacientas negali valgyti kepsnio kavinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)