Dauguma atostogaujančiųjų per kelionių organizatorių renkasi poilsį pagal programą „viskas įskaičiuota”. Nes būtent šis kelionės tipas poilsiautojams iš Lietuvos asocijuojasi su maksimalia laisve, už kurią – jau sumokėta. Vis dėlto labiau patyrę keliautojai išskirtų ir ekonominę poilsio pagal programą „viskas įskaičiuota“ pusę, rašoma kelionių agentūros „Tez Tour“ pranešime spaudai.

Anot kelionių organizatoriaus atstovų, dažnu atveju renkantis visas paslaugas, kurios patenka į „viskas įskaičiuota“, atskirai kaina žymiai padidėtų.

Beje, kaip teigiama pranešime, klaida būtų ir tikėtis, kad vienoje šalyje puikiai praleidę laiką pagal programą „viskas įskaičiuota“, kitoje šalyje ar net viešbutyje rasite identiškas paslaugas ar aptarnavimą.

Viskas viename

Pasak kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Mokymų centro vadovės Robertos Vološinaitės, poilsis pagal programą „viskas įskaičiuota“ lietuvių gretose – ypač populiarus. 8 iš 10-ies keliones įsigyjančių poilsiautojų renkasi būtent poilsį pagal programą „viskas įskaičiuota“.

„Užsisakyti atostogas su kelionės paketu „viskas įskaičiuota“ verta, nes į jį įtrauktos pačios būtiniausios paslaugos, tad turistai gali atostogauti papildomai neišlaidaudami arba išleisdami tik nedidelę pinigų sumą malonioms pramogoms ar smulkmenoms“, – sako R. Vološinaitė.

Ji kalba, kad nors skirtingose šalyse poilsis pagal programą „viskas įskaičiuota“ šiek tiek skiriasi, vis dėlto dažniausiai į ją įeina maitinimas tris kartus per dieną, jei užsimanytumėte maisto kitu metu – užkandžių baras, taip pat daugybė viešbučio teritorijoje esančio pramogoms skirto inventoriaus, nemokami gultai, skėčiai prie jūros ar į paplūdimį nešami kasdien keičiami rankšluosčiai ir daug kitų papildomų paslaugų bei paslaugėlių.

Sprendžia viešbutis

Anot pašnekovės, be ganėtinai standartinio maitinimo, kitos į tokį paketą įeinančios paslaugos priklauso nuo pasirinkto viešbučio, mat kiekvienas savarankiškai sprendžia, ką konkrečiai įtraukti į pasiūlymą.

„Ne tik skirtingose šalyse, bet net ir skirtinguose tos pačios šalies viešbučiuose „viskas įskaičiuota“ teikiamos privilegijos gali skirtis. Tačiau egzistuoja viena taisyklė, kuri galioja beveik visur – nemokami gėrimai visada pilami tik į stiklines ar taures. Visi gėrimai buteliuose – mokami. Vienu metu galima gauti tik vieną gėrimą. O šviežiai spaustos sultys ir ledai – dažniausiai kainuoja papildomai“, – sako R. Vološinaitė.

Skirtingose šalyse pasiūlymai skirtingi

Mokymų centro vadovė vardija, kokių privilegijų, renkantis programą „viskas įskaičiuota“, dažniausiai galima tikėtis skirtingose šalyse. Pavyzdžiui, didžiausią įskaičiuotų paslaugų spektrą galima gauti Egipto ir Turkijos viešbučiuose. Mat šiose šalyse Turizmas laikomas strategiškai svarbiomis ūkio šakomis, į kurias nuolat investuojama.

Kita priežastis, dėl kurios Egipto ar Turkijos viešbučiai gali sau leisti daugiau pramogų ir didžiulių išpuoselėtų sodų, paplūdimių, yra teritorija, sako R. Vološinaitė. Visa Europa, taip pat ir pakrantės, yra itin apgyvendintos, daug privačios nuosavybės, todėl ne taip jau paprasta prie Viduržemio jūros pastatyti naują viešbutį su daug teritorijos aplink. Europa pagal viešbučius, siūlančius poilsį pagal programą „viskas įskaičiuota“, išties kaip reikiant nusileidžia Turkijos, Egipto kurortams.

„Ne veltui dažnas viešbutis Turkijoje, Egipte savo siūlomų paslaugų paketą yra pavadinęs „Ultra viskas įskaičiuota“. Užsisakę poilsį pagal šią programą poilsiautojai gali naudotis papildomomis paslaugomis. Tarp jų – nemokamas internetas, mini šaldytuvas kambaryje, kuris gali būti užpildytas gėrimais bei užkandžiais atvykimo dieną, nemokamas teniso inventorius, nuolaidos SPA centro procedūroms ir kita“, – vardija R. Vološinaitė.

Pasak jos, Ispanijoje, Bulgarijoje arba Graikijoje paketą „viskas įskaičiuota“ dažniausiai sudarys trijų kartų maitinimas bei lengvi užkandžiai bare prie baseino, gaivieji gėrimai ir vietinės gamybos vynas ar alus. Tiesa, šiame kontekste itin išsiskiria Fuerteventūra, kurioje tiesiog pakrantės linijoje pastatyta daug naujų, modernių viešbučių ir rasti apgyvendinimą bei maitinimą pagal programą „viskas įskaičiuota“ – jokia problema.

Paplūdimys

Tačiau Italijoje rečiau rasite „viskas įskaičiuota“ paketą siūlantį viešbutį: „Net jei ir pavyks tokį rasti, dažniausiai siūlomų nemokamų paslaugų spektras bus kur kas siauresnis. Į šį paketą bus įtraukti pusryčiai, pietūs ir vakarienė. Šalti užkandžiai ir vaisiai šioje šalyje bus pateikiami švediško stalo principu, na, o karštus patiekalus reiks užsisakyti iš valgiaraštyje siūlomų kelių variantų. Taip pat bus įskaičiuoti ir gėrimai“, – teigia R. Vološinaitė.

Išskirtinėmis subtilybėmis pasižymi ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose siūlomi „viskas įskaičiuota“ paketai. „Dalyje šios šalies regionų alkoholio vartojimas yra griežtai uždraustas. Tad į „viskas įskaičiuota“ koncepciją gali būti įskaičiuoti pusryčiai, pietūs, vakarienė, kava, arbata ir gaivieji gėrimai. Atkreipčiau dėmesį, kad tokių viešbučių pasitaiko ne tik tuose emyratuose, kuriuose alkoholio vartojimas yra uždraustas. Tad keliautojams patarčiau atidžiai skaityti viešbučių aprašymuose pateiktą informaciją“, – sako R. Vološinaitė.

Užsisakyti paketą „viskas įskaičiuota“ Mokymų centro vadovė savo ruožtu labiausiai rekomenduoja mažiau aktyviems poilsiautojams: „Šį paketą labiausiai rekomenduoju tiems turistams, kurie ketina didžiąją atostogų dalį praleisti viešbučio teritorijoje arba paplūdimyje, tiesiog ilsintis. Paketą „viskas įskaičiuota“ mėgsta ir šeimos su vaikais. Tokiu būdu vaikų norai – užkandžiauti tarp valgymų arba gauti gaiviųjų gėrimų – bus patenkinti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)