O pramogų pajūryje daug, tačiau jos nesikeičia jau eilę metų. Viena mergina intensyviai kviečia pasinerti praeivius į virtualią realybę. Išgirstu džiaugsmo šūksnį ir pasisuku, pasirodo, vienas vaikinas ką tik sudavė rekordinį smūgį į kriaušę.

Didžiausia dėmesį Basanavičiaus gatvėje traukia pastatytas skersinis, ant jo iškabėjęs dvi minutes gali gauti prizą. Vis dėlto norinčių išbandyti jėgas ne tiek ir daug, tenka palaukti gal 4 minutes, kol atsiranda pirmasis drąsuolis. Aplink susirinkę dešimtys žiūrovų plojimais palydi už skersinio užsikabinusį pusamžį vyriškį, bet jis pasileidžia po kelių sekundžių.

„Laukiam, kol kas nors iškabės, – pasakoja minioje su keletu draugų stovintis Andrius, – tai labai sunku, bet įmanoma. Matot, šitas skersinis sukasi, todėl jėga čia nelabai padeda, reikia labai teisingai užsikabinti.“

Andrius atviras, pats nebandys, nes tikrai nėra toks sportiškas ir dar klausimas, ar dvi minutes iškabėtų ant įprasto skersinio. Paklausiu pašnekovo, kodėl jis atostogoms renkasi Palangą.

„Tiesą sakant, tiesiog draugai pasiūlė važiuot, tai ir atvažiavom. O kur daugiau važiuot? Su pensininkais gulėt Šventojoje ar Nidoje, kur nieko nevyksta? Man čia patinka, smagu, daug veiksmo, daug merginų, o kur dar linksmiau prie jūros gali būt nei Palangoje?“ – klausia Andrius.


Paklaustas, ar daug pinigų pasiryžęs čia išleisti, vadybą sostinėje studijuojantis jaunuolis nusijuokia ir įvardina sumą – ne daugiau nei 50 Eur.

„Mes čia gana staigiai sugalvojom atlėkti vienai nakčiai. Draugo „Toyota“ nedaug ryja, tai mums keturiems ant dyzelio susimesti išėjo po 10 Eur. O daugiau ką? Nakvynės mums nereikia, mes iki ryto linksminsimės. Tai tik reiks užsukti į parduotuvę dar apsipirkti, o po to į kopas, o po to jau žiūrėsim“, – sako Andrius.

Jis priduria, kad jei pabos čia, netoli Klaipėdos, paplūdimyje prie Girulių šiąnakt vyksta vakarėlis, todėl galbūt apsilankys ir ten.

Traukia nostalgija

Sutinku ant suoliuko prie Palangos tilto sėdinčius pensininkus Birutę ir Dovydą. Moteris pasakoja, kad atostogoms pajūryje visada renkasi Palangą, nes čia atvažiuodavo dar su savo mama, o kurortas jai labai patiko nuo mažens.

„Nesuprantu, kodėl taip kritikuoja visi Palangą. Čia labai gražu ir kaip susitvarkė viską, nauji šaligatviai, parkai sutvarkyti. Tik va kam tuos akmenis išvežė, dabar semia paplūdimį, anksčiau kur kas didesnis būdavo. Bet vis tiek labai gražu.

Pažiūrėkit, kiek čia gražaus jaunimo, kiek jaunų šeimų, visi laimingi. O kas sako, kad labai daug triukšmo, užtenka juk 10 minučių paeiti nuo čia ir galima rasti labai ramių vietų, kur beveik nėra žmonių“, – pastebi Birutė.

Pora sako, kad aukštos kainos Palangoje sureikšmintos. Jie čia apsistojo savaitei, nakvynė pas vieną moterį jiems kainuoja 20 eurų už naktį.

„Aišku, į restoranus negalim sau leisti vaikščioti, dažniausiai pasidarom patys valgyti, yra virtuvė, kur mes gyvenam. Bet galima visai nebrangiai pavalgyti, einam arba į valgyklą, o ir Basanavičiaus gatvėje galima rasti dienos pietų, kur dviese už 10 eurų sočiai ir skaniai pavalgom“, – pasakoja Birutė.

Anot pašnekovės, savaitei Pajūryje jie paskyrė apie 250 eurų ir kol kas panašu, kad pavyks išsitekti su šia suma.

Ispanams patinka

Didelė ispanų kompanija besilinksminanti lauko kavinėje ir gerianti kokteilius atskleidžia, kad Palangoje lankosi pirmą kartą.

„Nusprendėm pakeliauti, labai įdomu, kas čia pas jus yra. Dabar saulė šviečia, tai gaivu, bet jei apsiniaukia iškart pasidaro šalta. Bandžiau į jūrą kojas įkišti, tai nesupratau, kaip jūs čia maudotės, jūra labai šalta“, – laužyta anglų kalba pasakoja vienas praplikęs vyriškis.

Tačiau kompanija tikina, kad jiems čia labai patinka, lyginant su jų šalies kurortais poilsiautojai Palangoje kur kas kultūringesni.

„Pamatytumėte, kas pas mus dedasi. Privažiuoja iš viso pasaulio prisigerti, daro nesąmones. Čia visai kitaip, turbūt, kad šalta. Bet man patinka“, – šypteli vyras.

Paklausti dėl kainų, ispanai sutinka, kad važiuodami tikėjosi pailsėti gana pigiai, juk Lietuva jų žiniomis – neturtinga šalis.

„Bet kainos tai vos ne kaip Ispanijoje. Nepasakysiu, kiek mes čia išleidžiam, už nakvynę moku gal 50 eurų, o šiaip neskaičiuoju, bet keli šimtai eurų per porą dienų turbūt išeis“, – sako ispanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (223)