Basanavičiaus gatvėje lenktynių proga įsikūrė ir nedidelis Kaziuko mugės atitikmuo, daugybėje palapinių prekiaujama riestainiais, gyvu alumi ir rankdarbiais. Ne vienas žmogus stabteli prie gatvės gale, šalia fontano įsikūrusios maisto palapinės, nes kaina čia nustebina daugelį – už mėsainį prašoma 30 eurų, o už jautienos didkepsnį – 40 Eur.

Kol nustebę turistai išmaniaisiais telefonais fotografuoja kainas, pasiteirauju prie kasos dirbančios mergaitės, kuo gi ypatingas tas mėsainis. „Jis labai didelis, skirtas visai šeimai. Vien mėsos jame visas kilogramas“, – atsako ji.

Žmonių pilna ne tik Basanavičiaus gatvėje, šimtai poilsiautojų saule mėgaujasi gulėdami paplūdimyje. Beje, atrodo, kad pavojus jau praėjo, jei dar prieš porą savaičių bangos skalavo gelbėtojų bokštelį ir susidariusį skardį, šiandien šiose vietose vandens jau nebėra, ten guli turistai.

Tiek žmonių šiemet dar nebuvo

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė sakė, kad rasti vietų Palangoje šį savaitgalį gali būti sudėtinga.

„Vietų beveik nėra. Man vakar reikėjo surasti nakvynę svečiams, turėjau paruošti keletą skirtingų pasiūlymų ne vienai parai, o visoms lenktynėms. Tai radau tik porą variantų viešbučiuose. Kaina buvo nuo 100 Eur už dvivietį kambarį be pusryčių.

O privačiame sektoriuje buvo vila už 60 Eur, bet ten labai paprastas variantas. Privačiame sektoriuje dar galima rasti. Per pažįstamus paskambinome, radome už 15 Eur žmogui, jei du žmonės, tada 30 Eur“, – DELFI sako I. Valaitienė.

Ji priduria, kad sugalvoję rytoj važiuoti į pajūrį dar gali surasti nakvynę, bet rekomendavo prieš išvykstant kreiptis į jų asociaciją arba Turizmo informacijos centrą.

„Mes tikrai pagelbėjame ir ieškome variantų, nes vietoje informaciją valdome lengviau. Kaita vis tiek vyksta, vieni anuliavo, pas kitus įvyko dublis, todėl turime paskutines žinias. Tikrai nereikėtų atidėti kelionės į Palangą, vietų tikrai turėtume surasti“, – nuramino pašnekovė.

I. Valaitienė, paklausta, ar šią vasarą Palangoje buvo tiek daug žmonių teigė, kad nebent per sezono atidarymą.

„Manau, kad Palanga šiemet dar nebuvo taip užpildyta. Aišku, buvo kurorto atidarymo savaitgalis, tada vyko daug renginių. Galbūt ir galima prilyginti, bet, manau, kad svečių skaičiumi ir užimtumu šis savaitgalis lenkia atidarymo šventę“, – sako ji.

Kad rasti nakvynę pajūryje rasti šį savaitgalį gali būti sudėtinga pritaria ir Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė, nes renginių kaip niekad daug.

„Tikimės, kad kiekvienas savaitgalis bus geriausias Palangai ir mes stengiamės paskleisti žinią ir pritraukti kuo daugiau žmonių, – tikina R. Kmitienė, – mus dabar lepina oro sąlygos, o šiandien turėjome ir lenktynių atidarymą, ir vasaros parkas jau atidarytas. Šiandien atsidarė iliuzijų namas, jis duos pridėtinę vertę mūsų kurortui. Infrastruktūra taip pat puikiai išvystyta, apgyvendinimo įstaigos siūlo akcijas. Ir visas tas bendras darbas, aišku, ir dievulis su savo geru oru, duoda tą teigiamą rezultatą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (704)