Paplūdimyje sutikta poilsiautoja Loreta pasakoja atvykusi į šį savaitgalį vykstantį pirčių čempionatą. Ji tikina, kad atvažiuoja į kurortą kasmet. „Ta pati Basanavičiaus gatvė, ką ji čia pasikeis. Daug žmonių. Viskas tas pats“, – šių metų Palangą vertina Loreta.

Ji sako blogų orų neišsigandusi: „Galvojau, kad viskas bus gerai. Oras gal ir truputį prastesnis, bet viskas bus gerai, turim pirtis“, – teigiamai nusiteikusi poilsiautoja.

Iš Latvijos Joninių savaitgaliui atvykusi puikiai lietuviškai kalbanti Irina sako Palangoje esanti pirmą kartą. „Pas mus Jūrmaloje nėra įvairių pramogų. Čia labai įdomu“, – kalba Irina. Tiesa, jos teigimu, Palangoje kainos pakankamai aukštos. „Bet pas mus irgi brangu“, – tikina.

Nors moteris sako į jūrą dėl jai per šalto vandens lipti nedrįsianti, nepabūgusių 16 laipsnių temperatūros siekienčios Baltijos jūros vandens yra.

Netoliese – Lukas ir Dalia, atvažiavę į Palangą su savo trejų metų sūnumi Nojumi. Jie sako, kad šiais metais kurorte šįmet jiems patinka, ir liūdi, kad viešnagė jau baiginėjasi: „Esame čia nuo pirmadienio, o sekmadienį važiuosime namo. Gaila, kad atostogos baigiasi“, – sakė Lukas.

Pasak sutuoktinių, šeimoms kurortas kasmet tampa vis patrauklesniu. „Džiaugiamės, kad pagaliau nereikia toli eiti iki tualeto, dabar pristatyta jų daug. Anksčiau nemokamuose tualetuose buvo labai baisu. Praeitais metais gyvenom pačiame centre, tai naktimis trukdė miegoti einantys iš klubų, bet šiais metais apsistojome kur ramiau, todėl esame labai laimingi“, – kalba pora.

Čeburekų vis dar yra

Paplūdimyje zuja ir čeburekų pardavėjai. Vienas jų, paklaustas kiek kainuoja čeburekas, įvardijo 1,8 eurų sumą. „Alaus nenoriu parduoti, nes gelbėtojai žiūri ir esu pasižadėjęs kavinių savininkams, kad nepardavinėsiu, tai nebent slaptai. 3 eurai. Pigiau, nei kavinėje“, – sandorį siūlo vaikinas su šaltkrepšiu.

Išties, paplūdimio kavinėse pigiausias bokalas alaus kainuoja 3,5 Eur, o už kai kurias jo rūšis galima pakloti ir 5 eurus. Maistas parduodamas taip pat brangiau: čeburekas su mėsa kainuoja 3 eurus, kepta duona – 2,5, o už tą pačią duoną su sūriu ir česnaku teks atseikėti euru daugiau.

Vilioja naujovėmis

Poilsiautojai taip pat gali apsilankyti ir ant jūros kranto įsikūrusiose pirtyse. Šalia Palangos tilto jų galima suskaičiuoti bent penkias. Prie jų stovinti moteris tikina, kad klientų skaičius priklauso nuo oro. „Kai blogas oras, tada žmonių daugiau. Kartais būna ir anšlagas“, – sako pirties prižiūrėtoja.

Apsilankyti pirtyje neįprastoje vietoje siūloma už 5 eurus žmogui. Moteris tikina, kad laikas pirtyje – neribojamas, mat klientų – mažai: „Kūrenti vis tiek reikia, o dabar žmonių nėra, tai neišvarysim.“

Tiesa, pirčių prie Palangos tilto paprastai nebūna tiek daug. Jų savininkai pasakoja į pajūrį atvažiavę dėl ne pirmus metus vykstančio festivalio. „Vyksta vanojimo čempionatas. Vertina pagal kriterijus, yra reglamentas. Jeigu praeitais metais teisėjai buvo iš Lietuvos, tai šiais yra ir iš Ukrainos, Rusijos, Estijos“, – beskaldydamas malkas atkakliai aiškina pirtininkas Erikas.

Šiais metais kurorto paplūdimyje atsidaro naujovė: kas 150 – 200 metrų pastatyti nemokami konteineriniai tualetai. Iš viso pajūrio ruože jų yra dešimt: aštuoni Kunigiškių ir Palangos paplūdimiuose, du Šventojoje.

Užėjus į tualetą stebina tvarka – jaučiamas švaros kvapas. Kiekviename jų yra trys atskiri įėjimai: moterims, vyrams ir neįgaliesiems. Tiesa, naujieji tualetai veikia ne kiaurą parą, jais naudotis galima tik iki 20 valandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)