Lenkijos politikas, maršalas J. Pilsudskis 1929 ir 1930 metais viešėdamas Druskininkuose apsistodavo medinėje viloje, prie dabartinės „Draugystės“ sanatorijos, Kurorto gatvėje. Po maršalo mirties iki Antrojo pasaulinio karo pradžios ten veikė jam skirtas muziejus.

Vilos pastatas 1965 m. buvo nugriautas, bet išliko prie jos augęs drevėtas ąžuolas, kurį aplanko dauguma kurorte poilsiaujančių lenkų turistų, uždega žvakeles, palieka gėlių.

Ąžuolo kamienas buvo apdegęs – gal nuo žaibo, o gal, kaip spėliojo kai kurie svečiai, kažkam nepatiko jo sąsajos su ne itin Lietuvoje mėgiamu J. Pilsudskiu. Prieš porą metų medį siūlyta sutvirtinti ir gydyti bet darbai taip ir neprasidėjo.

Neįgyvendinti liko ir pasiūlymai pastatyti Druskininkuose paminklą J. Pilsudskiui akcentuojant ne jo veiklą, priešišką besikuriančiai Lietuvos Respublikai, o paslaptingai kurortinio meilės romano su jauna gydytoja Eugenija Levicka (1896 - 1931) istorijai.

Nuo trečiadienio Pietų Lietuvoje pūtęs gūsingas vėjas daugiau nuostolių kurorte beveik nepadarė, tik kur ne kur prilaužė smulkių medžių šakų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)