Tai galite padaryti pilieciai@delfi.lt – papasakokite, už kiek atostogaujate Lietuvoje ar užsienyje, kurią vietą poilsiui renkatės?

Kiek kainuoja atostogos?

DELFI skaitytojas Vidas, kad atostogoms Palangoje jis išleidžia 1200 eurų – tai kone dvigubai mažesnė suma, jei jis skiria atostogoms svetur.

„Kiekvieną vasarą 4-6 savaites ilsiuosi Palangoje. Vieno kambario butas, maistas, lauko tenisas ir dviračiai man atsieina 1200 eurų. Pavasarį ir rudenį 10 dienų skrendu į pietus. Sumoku po 2500 eurų. Žinoma, gyvenu tvarkingai, ne „vsio vkliuceno“ (rus. Viskas įskaičiuota). Taip kad kas ko ieško ir kas ką gali. Tik Palanga toli gražu nėra brangus kurortas... Kas manote kitaip, nebuvote ir nematėte tikrų kurortų“, – rašė DELFI skaitytojas Vidas.

Jam tikriausiai pritartų ir DELFI komentatorė Reda. Ji savo komentare po vienų iš straipsnių apie atostogas prisipažino, kad pigiau paatostogavo Palangoje nei Maltoje.

„Ilsėjomės gegužės mėnesį Maltoje 10 dienų, pačiame pigiausiame viešbutyje be maisto. Valgėme tik „Lidl“ pirktą maistą, nieko daugiau. Viskas mums kainavo 1400 eurų. Liepos 11 - 28 dienomis rezervavome apartamentus Palangoje. Sumokėjome 600 eurų, už teniso kortus – 3 kartai per savaitę – dar 60 eurų. Maistui ir pramogoms planuojame išleisti dar apie 400 eurų. Taigi, nereikia lyginti... Palangoje – šviežias oras, parkai, dviračiai, lauko tenisas. O Maltoje tik saulė su dideliu vėju ir dulkėmis“, – rašė Reda. Tiesa, komentatoriai moterį kritikavo – jų manymu, Maltoje galima paatostogauti daug pigiau.

„Mūsų šeima – 4 asmenys. Tai Turkjoje turėtume mokėti beveik 1300 eurų. Palangoje labai geri apartamentai savaitei – 490 eurų. Maistui lieka 800 eurų (...)“, – rašė kitas komentatorius.

Tuo metu, pavyzdžiui, DELFI komentatorius „J.“ išsakė priešingą nuomonę – Turkijoje jis sakė atostogavęs pigiau nei Palangoje – sumokėjo 1000 eurų už dviejų žmonių atostogas ir nemano, kad už panašią kainą gautų tokį patį pasiūlymą Lietuvos pajūryje.

„Ultra all inclusive“ (angl. viskas įskaičiuota) labai saugiam Alanijos kurorte, jūra – už 100 m, praėjus požemine perėja, didžiulis viešbutis su nerealiai daug pramogų, nerealiai skaniu maistu, labai daug atrakcijų vaikams, dviem klubais, superine SPA zona ir t.t savaitei dviem žmonėms mums kainavo 1000 eurų. Pabandykit rasti Palangoje panašaus lygio viešbutį su švariu (...) vandeniu, gražiu paplūdimiu, nemokamais gultais, puikiu maistu ir t.t. už 1000 eurų – paspausiu ranką. Lieka tenkintis buduliais, rusišku popsu, kreivais ir girtais veidais, prastu oru ir smirdinčia jūra (...)“, – rašė komentatorius „J“.

Nidoje pakaks 1000 eurų

Ne vienas DELFI komentatorius užsiminė apie atostogų kainą Nidoje. Peržiūrėjus skirtingų žmonių pasakojimus, panašu, kad atostogoms šiame Lietuvos pajūrio miestelyje pakanka iki 1000 eurų.

„Buvau Nidoj praėjusį rugpjūtį. 5 dienos dviem žmonėms – 800 eurų. Bet netaupant... Kas dieną – laivai, žuvis, alus, maistas tik kabakuose ir t.t. Brangu, bet Nidoje poilsiauti daug daug mieliau ir smagiau nei, pavyzdžiui, Turkijo. Lietuva turi labai nedaug pajūrio, normalu, kad kainuoja brangiau. Jūs pamėginkite Latvijoje – jie ten 600 km pajūrio turi. Ten su motociklais porą metų važiuodavom, tai minimum dukart viskas pigiau – nakvynės ir t.t. Tik viena maža bėda – nėra ką veikti... Guli ant smėlio ir tiek... Liūdesys. Bet kam tai patinka – atsakymas“, – rašė kitas DELFI komentatorius.

Kiti skaitytojai tikino, kad apie 1000 eurų pakaks visos šeimos atosogoms.

„Kelionė į Nidą (7 d.): 165-245 eurų žmogui. Vilnius-Nida: kuras - 40 eurų; „patekimas“ – 35 eurai (keltas + įvažiavimas); nuoma – 6 nakv. (4 asm.) – 246 eurai (41 euras*6 n., ant marių kranto su pavėsine, šašlykine, patogumai atskirai, naujas remontas); dienos pietūs (4 asm.) – 120 Eur (20 Eur * 6 d.); vakaras (4 asm.) – 240 Eur (40 eurų*6 d.); pusryčiai – pagal poreikį lengvi po vakarienės ~100 eurų; +200 eurų pramogoms. Rezultatas šeimai – 981 euras, arba 245 eurų žmogui. Pietaujant namie ir šašlykus kas antrą vakarą kepant, bei 200 eurų sutaupant pramogoms (kurių per daug ir nėra) – 661 euras arba 165 eurai žmogui...“, – skaičiavo skaitytojas.

Jam pritartų ir komentatorius, slapyvardžiu „Dručkis“.

„Na, neišeina man susiveikti dešimties dienų atostogų 4 žmonėms už 1000 eurų. Nei Turkijoj, nei Italijoj, nei Kryme. O Nidoje kažkaip užtenka. Na, gerai, dar plius 100 eurų kelionė, keltas ir įvažiavimo mokestis. Šviečia saulė – varom prie jūros, apsiniaukę – minam dviračių pedalus. Yra tos veiklos. Bet kaip sakė vienas iš mano pažįstamų: „Jedem das seine...“ (vok. kiekvienam savo), – rašė skaitytojas, prisistatęs „Dručkiu“.

Tiesa, pasak kito komentatoriaus, diskutuojant apietai, kur rinktis atostogas – Lietuvoje ar užsienyje – reiktų galvoti ne tik apie kainą, bet ir kokybę.

„Esminis dalykas – ne kaina, o paslaugų kokybė. Gyvenome savaitę Portugalijos tipo kaimo sodyboje (fazenda ) spalio mėnesį. Už šeimą mokėjome 120 eurų parai. Ok – brangu, bet yra baseinas, puikus maistas, vyno rūsys, vynuogynai, pramogos, davė dviem dienoms automobilį važinėti iki jūros ir aplinkui. Visai kitokia atmosfera, nei mūsų kaimo sodybose, kur pats turi susivežti visas mišraines, mėsas, kartais – ir malkas... Buvom prieš savaitę Molėtuose – sumokėjom 100 eurų... Dar išleidom apie 200 papildomiems užsipirkimams. O pramogos – pasiplaukiojimas valtimi (15 eurų)“, – pasakojo kitas komentatorius, nusivylęs poilsiu Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)