Pakanka vos vieno savaitgalio ar kelių dienų, kad pasijaustum gerai paatostogavęs. Priklausomai nuo žmonių poreikių, vieni renkasi ypač aktyvų, ekstremalų poilsį, kiti mieliau traukia į ramias, paslaptimis apgaubtas vietoves.

Viena tokių vietų, kurioje galima surasti ramybę, išbandyti meditaciją ar tiesiog pabūti su savimi yra viešbutis - vienuolynas „MONTE PACIS”.

Pažaislio vienuolynas
Pasaulyje minimi tik keli šimtai viešbučių, įrengtų veikiančiuose vienuolynuose, vieną tokį turime ir Lietuvoje. Unikalus sveikatingumo kompleksas įsikūręs istoriškai ir dvasiškai svarbioje vietoje – prie Pažaislio vienuolyno.

Komplekse veikia 13 klasikinio baroko stiliaus kambarių, kuriuose galite mėgautis ramybe. Čia taip pat yra restoranas, kuriame galite ragauti pačių vienuolių gaminto vyno. Tiesa, kitus atvykti į tokią vietą vilioja ir tai, kad joje galėsite pabendrauti su vienuolyno gyventojais: seserimis kazimierietiemis.

Anykščiuose ant Kalitos kalno yra galimybė išmėginti čiuožinėjimą rogėmis ne jų sezono metu. Vienintelis toks atrakcionas Lietuvoje vilioja nusileisti linksmaisiais kalneliais ir pajusti naujas bei netikėtas emocijas. Trasa yra 500 metrų ilgio, kurioje yra 5 posūkiai, tramplinas ir kilpa. Nors iš apibūdinimo amerikietiškiems kalneliams neprilygsta, tačiau geros emocijos tikrai garantuotos. Šia nestandartine trasa galite skrieti net iki 40 km/h greičiu. Jei ši trasa pasirodys per mažai ekstremali, neseniai atsiradęs atrakcionas tikrai leis pajusti adrenalino antplūdį. Šio seanso metu galima leistis nuo kalno įsitaisius tarp dviejų milžiniškų pripūstų ratų, kurie minkštai rieda nuo Kalitos kalno kartu su jumis. Nors atrakcija skamba gan pavojingai, tačiau tikrai nėra ko bijoti, nes apsaugai yra naudojami tvirti saugos diržai.

Nardymas gali būti įdomus ir Lietuvoje

Lietuva garsėja kaip šalis, pasižyminti turtinga gamta. Ypač turtinga ji ežerais, kurių suskaičiuojama daugiau nei 3000. Visų aplankyti tikrai nėra būtina, tačiau didžiausius ir įspūdingiausius - tiesiog privaloma. Platelių ežeras yra didžiausias Žemaitijoje, taip pat tai vienas iš skaidriausių ežerų Lietuvoje.

Jo dugno reljefas labai įvairus, yra daug gilumų ir seklumų. Nenuostabu, kad šis ežeras yra ypač pamėgtas nardytojų. Nardymo centras yra įsikūręs šalia Platelių jachtklubo. Čia galima išsinuomoti visą būtiną nardymo įrangą bei pasinaudoti povandeninio gido pagalba.

Ežere yra 7 pagrindiniai siūlomi maršrutai, kurie skiriasi savo sudėtingumo lygiu, bei gyliu. Tad kiekvienas gali pasirinkti pagal savo nardymo patirtį bei norą. Nardymo metu galima pasiekti net 20m gylį. Platelių ežero gelmėse slypi daug augmenijos bei įvairių rūšių žuvys.

Taip pat šio ežero dugne galite išvysti paskendusias jachtas, IX amžiaus tilto liekanas, sraigtasparnio sudužimo vietą, kurioje išlikusios sraigtasparnio nuolaužos, senovinės pilies polius ir molio piramides. Visą vasaros sezoną nardymo centras dirba kasdien.

Žygis su vėjaračiais

Jei ieškote netradicinės laisvalaikio praleidimo idėjos - vėjaratis kaip tik jums. Turbūt nedaugelis iš mūsų yra girdėjęs žodį vėjaratis, o ir išbandę jį yra toli gražu ne kiekvienas. Vėjaratis yra transporto priemononė skirta buriuoti sausumoje. Privalumas tas, kad visiškai nebūtina mokėti buriuoti norint valdyti šią transporto priemonę, nes valdymas yra visiškai paprastas. Tam tereikia dviejų rankų: viena ranka yra laikomas vairas, o kita – šotas (burės virvė).

Unikali konstrukcija užtikrina maksimalų pramogos saugumą. Esant pakankamai kietam smėliui ir vėjui, galima išvystyti 25-50 km/h greitį. Galimi žygio maršrutai: Juodkrantė-Smiltynė (20 km), Juodkrantė - Piratų namelis - Juodkrantė (35 km). Kelionė smėlėtu pajūriu parenkama greičiausiu kursu, t.y. buriuojant pagal šiaurinių krypčių vėją į pietus arba atvirkščiai, žygis trunka apie 3,5h. Ši pramoga organizuojama bet kuriuo metų laiku, tačiau norint, jog jis įvyktų minimaliai privalo dalyvauti bent 4 dalyviai.

Kelionės pabaigoje arba žygio metu organizuojamas piknikas ir pasistiprinę bei atsigėrę finišuosite galutiniame taške. Jei žygio jums pasirodys per maža ir linksmybes norėsite pratęsti, prie jūsų finišo gali atvykti mobili pirtis, po kurios galėsite atsigaivinti išsimaudę jūroje. Tai pramoga tinkanti visiems aktyvaus poilsio mėgėjams.

Golfo aikštynai ne tik elitui

Golfas
Golfas žinomas kaip elitinis sportas, tačiau išmėginti šį užsienyje populiarų sportą galima ir Lietuvoje. Čia kuriasi vis nauji golfo aikštynai, atitinkantys pasaulinius standartus, plečiasi mėgėjų klubai ir bendruomenės. Šiuo metu Lietuvoje yra 5 Europos standartus atitinkantys aikštynai, daugiausiai jų yra įsikūrusių Vilniuje, tačiau keletas išsibarstę ir po visą Lietuvą: Kaune, Druskininkuose, Klaipėdoje.

Gan dažnai yra rengiami golfo turnyrai bei čempionatai, kuriuose galima pasitikrinti savo golfo žaidimo sugebėjimus bei palyginti juos su kitais šio sporto entuziastais. Apsilankius Lietuvos golfo aikštynuose ne tik pasimėgausite šiuo puikiu užsiėmimu, bet ir atrasite įspūdingą Lietuvos kraštovaizdį. Kiekvienas golfo laukas yra iššūkis, kurį norisi įveikti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)