Atostogos  – metas, kada galima atrasti laiko tiems dalykams, kuriems niekada nepavykdavo prisiversti padaryti. DELFI pateikia didelių išlaidų nereikalaujančių užsiėmimų sąrašą, kuris jūsų atostogas padarys įdomias ir naudingas. 

1. Pradėk mokytis ką nors naujo. Visada norėjai išmokti skambinti pianinu ar šokti lindyhopą? Išnaudok atostogų laiką slaptai svajonei ir išbandyk naują veiklą. Žinoma, įvairios bendrovės siūlo privačias ar grupines pamokas, tačiau kita alternatyva  – tą daryti savarankiškai, pasijungiant internetines programas, kuriose ypač smulkiai nurodyta, ką kaip daryti. Kad būtų įdomiau: išsikelk tikslą, pavyzdžiui, pagroti mėgstamo atlikėjo dainą ar filmo garso takelį. Išmokęs ne tik džiaugsiesi gera melodija, bet ir nustebinsi draugus.

2. Išbandyk skirtingą sporto šaką. Vasara yra dėkingas laikas sportuoti. Tai ypač geras laikas, nes nereikia vargti uždarose patalpose, pavyzdžiui sporto klubuose. Lauke gali užsiiminėti daug dalykų, žinoma, svarbu neperkaisti ir nepiktnaudžiauti saule. Vienas būdų: pasikviesk draugus ir žaiskite komandinį žaidimą: futbolą ar kita. Antra, pasirink važinėjimąsi dviračiu ir golfo žaidimą , kuriame galėtum atsiskleisti individualiai, be kitų pagalbos. Svarbu, kad tokiu būdu bus dviguba nauda: daug laiko praleisi gryname ore, stiprindamas raumenis ir patirsi gerų emocijų, pergalės jausmą prieš kitų komandų dalyvius.

3. Nufilmuok filmą. Šiuolaikinės technologijos, įvairios mobiliojo telefono programėlės leidžia ypač lengvai įamžinti įvairius momentus. Su draugais sugalvok idėją, pavyzdžiui: visi gaminkite maistą ar persirengę įvairiais personažais įsijauskite į vaidmenis. Šis užsiėmimas suteiks dideliį kūrybinio proceso malonumą. Vėliau, žiūrint filmuotą medžagą neabejotinai atneš didelę juoko dozę. Tiesa, tą medžiaga galite pasidalinti youtube ir stebėti kiek per dieną jis sulaukė peržiūrų. Taip pat įsivaizduokite, kaip tą žiūrėti  bus įdomu po kelerių metų.

4. Išlankstyk origamio figūrėles. Kone kiekvienam vaikystėje teko susidurti su origamio menu. Jis tinkamas ir vaikams, ir suaugusiems. Šis užsiėmimas rekomenduojamas, nes gerina atmintį, mąstymą, skatina kūrybiškumą, padeda sutelkti dėmesį. Jei turite vaikų  – šis būdas yra puikus tuo, kad padės atitraukti juos nuo televizoriaus ar kompiuterinių žaidimų. Privalumas  – jums tereikės popieriaus lapo: jokių kitų priemonių. Patys pamatysite, kaip Įdomu stebėti iš popieriaus kvadrato virstančią kokio gyvūno ar kito objekto formą.

5. Aprašinėk savo kelionių  įspūdžių nuotykius. Keliaudami padarome didelį skaičių fotografijų, kurie taip ir lieka telefone ar kitose laikmenose. Jei neturi galimybės nuvykti į tolimą kelionę  – sugrįžk į senųjų prisiminimus. Atsispausdink keletą nuotraukų, aprašyk įspūdžius, linksmus įvykius ar neįprasčiausius dalykus, ką teko patirti. Būtinai paminėk, kokius žmones aplankei, sutikai, o gal susipažinai ir tai buvo labai neįprasta situacija. Toks užsiėmimas nieko nekainuoja, sukelia malonius atsiminimus, galiausiai, po keleirų metų bus labia įdomūs paskaityti, atsiminti.
Kelionių albumas

6. Mokykis užsienio kalbos. Pasirink tą kalbą, kurios neteko mokytis nei mokykloje, nei universitete. Svarbiausia, kad ji tau būtų įdomi ar susijusi su pomėgiu keliauti į mylimą, konkrečią šalį. Šiuolaikinės programėlės leidžia tą nesunkiai daryti: žodynai, įrašai, užduotys leis nesunkiai išmokti pagrindinius dalykus savarankiškai, be to, kaip mokslininkų ištirta, kasdien išmokę po kelis naujus užsienio kalbos žodžius lavinsite atmintį ir ne taip greitai pasensite.

7. Pakeisk savo kambarį/namus. Kad būtų įdomiau  – pasidaryk, pasipaišyk skirtingų variantų schemas: kaip perstatytum baldus, gal ką išmestum, paversk tai kūrybiniu procesu, kad būtų įdomiau  – daug laiko ir dėmesio skirk jo dekoravimui: gal fotografijų pakabinimui ant sienos ar kitų suvenyrų pastatymui.

8. Padaryk tvarką drabužių spintoje. Sakoma, kad ypač blogai būti prieraišiam daiktams, tad, patartina, du kartus per metus išvalyti savo drabužių spintą: atsikratant nevilkimais, senais drabužiais. Paprastas, buitinis dalykas, tačiau susitvarkius, atnaujinus drabužių spintą jausitės kur kas geriau. Tiesa, tvarkydami ją, galite prisiminti senus, gerus drabužių derinius, kuriuos apsivilkę jausitės patrauklesni.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją