Vakarėjant bei nudirbus visus dienos darbus kauniečiai pradėjo rinktis į VDU Kauno Botanikos sodą. Renginio metu dalyvių laukė įvairios pramogos konsultacijos, koncertas ir gausybė įvairių kvapų.

Kvapniausio augalo rinkimai

Visi lankytojai buvo kviečiami išrinkti, kokie Botanikos sodo augalai labiausiai kvepia. Susirinkusieji galėjo pasigrožėti įvairių rūšių gėlėmis ir padovanoti savo balsą kvapniausiam augalui.

Dar labiau sutemus, renginio organizatoriai paskelbė skaniausiai kvepiančius augalus. Kauniečiams labiausiai kvepia rožės Mary Kiuri ir Blue Bajou bei spalvingosios frezijos.

Vasariškas sveikuolių kokteilis

„Žolinčių akademija“ kvietė atsigaivinti vasariškais ir sveikais vaisių kokteiliais. Žolininkė Danutė Kunčienė supažindino lankytojus su įvairiomis vasariškomis vaistažolėmis. Teisingai įvardijusiems žoles, buvo dovanojamas vasariškų gėrybių kokteilis. Iš pirmo karto neišlaikiusiems tokio egzamino, buvo leista dar kartą išbandyti žinias. Žolininkė juokavo, kad atsigaivino visi ir nebuvo nuskriaustų.

„Turėjau apie 300 vienkartinių puodelių ir išnaudojau beveik visus, todėl žmonių sulaukėme iš ties daug. Susirinkusiems labiausiai patiko arbūzų ir mėtų kokteilis. Kiek neįprastu lietuviams obuolių ir špinatų kokteiliu mėgavosi net tik suaugusieji, bet toks derinys patiko ir mažiesiems sodo lankytojams“ – pasakojo žolininkė Danutė Kunčienė.

Natūralūs ledai ypatingai traukė dėmesį

Renginio organizatoriai sugalvojo išbandyti naujovę – ledus, kurie pagaminti iš Botanikos sode augančių augalų ir taip sukurti originalius sodo ledus. Tokių ledų galima paragauti tik šioje vietoje. Edukacijos ir rekreacijos skyriaus atstovė Eglė tikino, kad pagaminti septynių rūšių ledus jis užtruko apie keturias valandas, o gamybai naudotos tik natūralios medžiagos.
Išbandyti tokios naujovės rikiavosi daug lankytojų. Kiekvienas galėjo paskanauti dviejų rūšių ledais. Ne vienas žmogus bandė išgauti šių skanėstų receptus, tačiau organizatoriai tai paliko paslaptyje.

Ragino atsipalaiduoti ir pasimėgauti vakaru

Renginio metu veikė kvapų mugė, net kelios parodos – petunijų ir vienmečių gėlių, bei rožių ir kvapiųjų augalų, taip pat uoginių augalų ekspozicija. Lankytojai ne tik galėjo pasimėgauti įvairiais natūraliais kvapais, bet ir parsivežti į namus.

Taip pat susirinkusiuosius džiugino romantika dvelkiantis koncertas. VDU Muzikos akademijos profesorė Sabina Martinaitytė ir jos studentai, tarptautinių konkursų laureatai – Audrius Apšega ir Ieva Goleckytė, pianistė Audronė Eitmanavičiūtė atliko įvairias lietuvių bei užsienio kompozitorių dainas, taip kurdami ramų ir jaukų vakarą gryname ore.

Vakarą vainikavo šviesų šou ant Aukštosios Fredos dvaro rūmų „Augalų nakties šokis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)