Todėl kurorte rasti nakvynę už „padorią“ kainą – beveik neįmanoma. Apsistoti norintiems žmonėms tenka rinktis už Palangos esančias gyvenvietes arba nuomotis viešbučių apartamentus už kelis šimtus litų.

Prie jūros - apgultis

„Su vyru ir vaikais nusprendėme atvykti kelioms dienoms į pajūrį, apsilankyti lenktynėse, pasimaudyti jūroje. Tačiau tik per pažįstamus radome vietos, kur apsistoti. Viešbučiuose visi kambariai užsakyti, likę tik apartamentai už mūsų šeimai neįkandamas kainas“, - DELFI pasakojo poilsiautoja Lina.

Panašioje situacijoje atsidūrė ir lenktynėse dalyvaujančios žvaigždės. Kelioms dienoms į Palangą atvykusiems atlikėjams taip pat reikia sukti galvas, kur prisiglausti.

„69 danguje“ merginos naujienų portalui pasakojo, jog lenktynių savaitgaliui surasti nakvynę kurorte buvo kaip niekad sunku.

„Nesitikėjome, kad čia bus tokia apgultis. Vietą, kur apsistoti, radome labai sunkiai. Bet, laimei, radome“, - džiaugėsi grupės narė Ingrida Martinkėnaitė.

Liko ne patys geriausi variantai

Kaip DELFI naujienų portalui pasakojo Palangos turizmo informacijos centro l.e.p. direktorė Egidija Smilingienė , panaši situacija liepos mėnesį kartojasi kasmet. Tokiu laiku rasti vietų kurorte sudėtinga tiek viešbučiuose, tiek pas kambarius nuomojančius gyventojus.

„Vidurvasarį, kai būna gražūs orai ir vyksta lenktynės, į pajūrį patraukia labai daug žmonių. Palangoje apsistoja ne tik poilsiautojai, bet ir lenktynių dalyviai, organizatoriai. Todėl viešbučiuose rasti vietų sudėtinga. Apsistoti pas kambarius nuomojančius vietinius taip pat nėra lengva. Pas mus eina žmonės klausinėdami, kur galima rasti nakvynę. Visą dieną tenka padėti ieškoti poilsiautojams kambarių, bet retai ką randame“, - pasakojo ji.

Palangos turizmo informacijos centro darbuotojai pataria žmonėms apsistoti už miesto arba pasivaikščioti pajūrio gatvėmis ir patiems ieškoti iškabų su užrašais „Vietų dar yra“.

„Ateičiai rekomenduojame savo atostogas planuoti ir apgyvendinimu pasirūpinti iš anksto. Nes dažniausiai nakvynės neranda tie, kurie sugalvoja tą pačią dieną atvažiuoti savaitei. Tokiu laiku surasti vietos būna labai sunku. Arba nakvynė neatitiks lūkesčių. Nes liko tas, kas liko – ne patys geriausi arba ne patys pigiausi variantai“, - apgailestavo E. Smilingienė.

Nakvynė už 600-800 litų

Anot Palangos turizmo informacijos centro l.e.p. direktorės, pajūrio viešbučiuose šiuo metu galima apsistoti nebent apartamentuose, kurių kainos įkandamos ne kiekvienam poilsiautojui.

„Kiek siuntėme užklausimų, viešbučiuose liko tik kambariai už 600-800 litų parai. Žinoma, tiek kainuoja ne paprasti kambariai, bet keturių ar penkių žvaigždučių viešbučio apartamentai“, - patikslina ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (287)