2013-aisiais šio renginio datos įsiterpia į spalio 30 - lapkričio 3 dienas. Verta priminti, kad šis, itin turiningą (ir ypatingai muzikos žinovų vertinamą) istoriją sukaupęs festivalis 1999-aisiais prasidėjo, suplanuotas „vienkartinio renginio“ Reikjaviko oro uosto angare rėmuose.

Dabar tai – viena pagrindinių naujus muzikos vėjus pristatančių tokio tipo švenčių pasaulyje. Nors supažindinti su savo kūryba plataus mąsto tarptautinę auditoriją į „Iceland Airwaves“ paprastai suvažiuoja dar tik kylantys ir pripažinimą žingsnis po žingsnio pelnyti bandantys Europos „pradinukų“ scenos roko muzikos atlikėjai, čia pasirodančių Islandijos bei greta esančių šiaurės valstybių atstovų kuriamos muzikos žanrų spektras varijuoja itin plačioje skalėje – nuo populiariosios muzikos iki išskirtinei siaurai auditorijai skirtos elektronikos.

Nestebina ir dar vienas, su „Iceland Airwaves“ susijęs faktas. Vieni dažniausių festivalio svečių iš užsienio – britai. Pavyzdžiui, šiemet šventės svečius nudžiugins tokie (dar toli gražu ne kiekvienam mūsų platumų muzikos mylėtojų žinomi) „salyno“ atlikėjai kaip Alunageorge, Gold Panda, Stealing Sheep ar kiek labiau atpažįstamas veidas – Jon Hopkins.

Ne pats rečiausias reiškinys festivalio istorijoje – gausus danų grupių ir atlikėjų antplūdis – žada būti „užregistruotas“ ir šiemet. „Iceland Airwaves 2013“ scenose žada pasirodyti tiek itin jaunas, vos kelis singlus spėjęs išleisti, atradimas Baby in Van, tiek jau „prasikalti“ spėjusi MØ.

Bene pigiausias ir vienas patogiausių būdų nukeliauti iš Lietuvos į Reikjaviką paskutinę spalio savaitę – skrydis iš Vilniaus su suomių oro linijų bendrove „Finnair“. Kelionė pro Helsinkį gali trukti iki paros (nors persėdimas ir užtruktų, laukiant lėktuvo turėsite progą pusdienį ar netgi šiek tiek ilgiau pasižvalgyti po miestą), o kainuoja – maždaug 550 litų asmeniui į vieną pusę (skrendant ekonomine klase).

Kitas, tiek pat kainuojantis išvykos šia kryptimi variantas – kelionė iš Vilniaus pro Kopenhagą ir Oslą su „SAS“ avialinijomis. Nors persėdimai čia – du, „nusibaladoti“ iki Islandijos sostinės užtruktų ne ką ilgiau – apie dvidešimt dvi valandas.

Su ta pačia oro linijų bendrove iš Lietuvos Reikjaviką galima pasiekti ir per pusšeštos valandos (su vienu vieninteliu persėdimu Kopenhagoje), tačiau tokia išvyka jau kainuotų bene trečdaliu brangiau - apie 730 litų į vieną pusę. Per panašų laiką šiuo maršrutu Jus nuskraidintų ir „Icelandair“, tik ši „egzotika“ Jums atsieitų dar maždaug šimtu litų brangiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją