„Lyginant su pirmaisiais festivaliais, užaugome bent keturis kartus“ – apie „Satta Outside“ muzikinę programą kalba organizatoriai. Šiemet atlikėjai ir grupės pasirodys iš viso septyniose festivalio scenose. Dvi jų bus įkurtos paplūdimyje. „Satta Outside“ veiksmas prasidės jau ketvirtadienį, rugpjūčio 8-ąją – tuomet ims veikti kempingas ir bus oficialiai atidaryta pirmoji festivalio scena.

Ką girdėsime šiemet?

JETS / Leisure System (USA / DE)

Keturios raidės – tai Jimmy Edgaro ir Traviso Stewarto, geriau pažįstamo kaip „Machinedrum“, inicialai. Abu prodiuseriai šiuo metu gyvena Berlyne.

Shackleton

Berlyno britas Shackleton visų pirma yra monumentalių tamsių bosų kūrėjas bei sektinas pavyzdys daugeliui scenos atstovų. 2008-aisiais Shackleton išleido paskutinį leidyklos darbą „Soundboy’s Suicide Note“ – nė vienas pavadinimas šioje istorijoje nėra per stiprus.

DJ EZ / Kiss 100 (UK)

DJ EZ štai 1989-aisiais pradėjo piratų radijo DJ karjerą, ir po kurio Totenhame įkūrė nuosavą – aišku, nelegalią – stotį. Kitas etapas – karjera „Kiss 100“. Gali būti, kad didesnio UK garage specialisto nėra, ir kompiliacijų serija „Pure Garage“ – tik vienas pavyzdžių.

Lapalux / Brainfeeder (UK)

Itin natūraliai į „Satta Outside“ koncepciją įsiliejantis vardas – tai kovo 25-ąją debiutinį albumą išleidęs ir su juo į pasaulinį turą besirengiantis britas Lapalux. Jo darbą „Nostalchic“ pristatė „Satta Outside“ lankytojams puikiai pažįstama Los Andželo leidykla „Brainfeeder“, taip pat globojanti prieš porą metų pagrindinėje festivalio scenoje žaibus laidžiusį The Gaslamp Killer.

Visą renginio programą gali rasti ČIA, o daugiau sužinoti ir pasiklausyti, ką girdėsi festivalyje - ČIA.  Na, o dabar siūlome prisiminti, kas vyko praėjusiais metais!