Palyginimui, ekonominės klasės bilietas į Delį, skrendant į abi puses iš Vilniaus, kainuoja vos 1599 litus, o tokia pat kelionė į Čongčingą atsieitų net šimtu litų pigiau. Svarbu paminėti ir tai, kad skrendant pastaruoju maršrutu, tektų daryti tik vieną persėdimą – Helsinkyje „perbėgti“ iš vieno „Finnair“ lėktuvo į kitą. Renkantis bet kokias kitas avialinijas, arba skirtingų oro linijų bendrovių pasiūlymų kombinaciją, kelionė į Čongčingą iš Vilniaus dažniausiai būtų žymiai sudėtingesnė.
Tiesa – ir gerokai brangesnė. Pavyzdžiui, keliaujant iš Vilniaus su ta pačia „Finnair“ iki Helsinkio, o iš ten keliaujant su „Hainan Airlines“ retais atvejais pavyktų išvengti dar vieno persėdimo Honkonge, o pati išvyka į abi puses žmogui kainuotų nuo 2478 iki 4617 litų.

Trumpiausios kelionės galimybę siūlanti „SAS“ ir „Air China“ kombinacija (15 val. į vieną pusę) priverstų išleisti apie 14 000 litų netgi skrendant tais pačiais rugsėjo-kovo mėnesiais. Tiesa, renkantis tokį variantą, persėsti reikėtų taip pat ne kartą – iš pradžių Stokholme, o tada – Pekine. Analogišku principu, tik atvirkščia tvarka keisti lėktuvus tektų ir skrendant atgal.

Skrisdami su „Finnair“ iš Vilniaus, Rygos arba Talino į Seulą, Tokiją arba Honkongą ir užsisakydami bilietus rudens-pavasario kelionei iki rugpjūčio 25 dienos, išvykai į abi puses išleistumėte 1999 litus. Tiesa, jau dabar tektų pasiieškoti konkrečių datų, kuriomis kelionė būtų pati pigiausia – t.y. šiuo atveju jos kaina nesiektų dviejų tūkstančių litų, kadangi tam tikromis dienomis kainos gali svyruoti. Taip pat reikia atidžiai stebėti, ar neužtaikėte ant „jungtinio“ reiso, kadangi kombinuojant skirtingų avialinijų pasiūlymus bendri įkainiai vėlgi gali pakilti.

Patys tolimiausi akcijos metu „įkandami“ skrydžiai – šiek tiek brangesni. Pavyzdžiui, bilietą į Melburną ir atgal (skrisdami tiek iš Vilniaus, tiek iš Rygos, tiek iš Talino) iš „Finnair“ iki rugpjūčio 25 dienos galite užsisakyti už 3499 litus. Ne akcijos metu tokia kelionė kainuotų dvigubai brangiau, užsisakant ją iš tos pačios oro linijų bendrovės.

Tuo tarpu, skrendant iš Vilniaus į Melburną su „Austrian Airlines“ kad ir rugsėjo-kovo mėnesiais, už kelionę į abi puses tektų užmokėti apie 11 600 litų, o kombinuojant avialinijų „Estonian Air“ ir „Etihad Airways“ pasiūlymus (persėdant Abu Dabyje ir Amsterdame arba Briuselyje) – maždaug 4840 litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)