Bendrovė „TezTour“ tikisi, kad rudenėjant kelionėmis į Europos kurortus susidomės tiek jaunimas, šeimos su mažais vaikais, tiek visi, pritrūkę vasaros atostogų.

„Šiemet vasaros pardavimai vyksta ypač sklandžiai, lietuviai aktyviai įsigyja keliones visomis mūsų siūlomomis kryptimis. Pernai metų tą patį laikotarpį jau lenkiame 17 procentų. Populiariausia, kaip ir kelerius pastaruosius metus, – Turkija. Į ją pardavėme daugiau kaip 80 proc. suplanuotų kelionių“, – kalbėjo „TezTour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.

„Įvertinus sėkmingai vykstančius vasaros sezono pardavimus ir kylantį kelionių į Kretą deficitą, poilsiautojams siūlome net 6 papildomus skrydžius į šią salą. Jie bus vykdomi šeštadieniais nuo rugsėjo 14 d. imtinai“, – sakė kelionių organizatoriaus atstovė. 2012 m. pabaigoje „TezTour“ užsakymu „Spinter“ atlikto rinkos tyrimo dėl atostogų prioritetų duomenimis, Graikija į geidžiamiausių atostogų šalių dešimtuką kasmet patenka jau nuo 2009-ųjų.

Pasak turizmo specialistų, į Kretos salą rudenėjant dažniau vyksta romantiško poilsio ieškančios poros, jaunimas, taip pat senjorai ir mažamečių vaikų turinčios šeimos, mat sušvelnėja temperatūra (saloje būna labai šilta, bet jau ne vasariškai karšta) ir prasideda vaisių derlius.

„Nors oras rugsėjį ar spalį Kretoje būna gaivesnis nei vasarą, salą skalaujančios net 4 jūros būna gerokai įšilusios, o vėjai būna švelnūs. Visa Graikija tokiu metu jau džiaugiasi vaisių derliumi, todėl mūsų poilsiautojai Kretoje gali mėgautis tikra bobų vasara. Tai galimybė atostogomis ypač geromis sąlygomis pasidžiaugti visiems, kurie vasarą to negalėjo padaryti, mat kurortuose nukrenta paslaugų kainos ir kiek sumažėja žmonių“, – atostogų rudenį privalumus vardijo I. Aukštuolytė.

Tuo tarpu kelionių organizatorius Novaturas didelį dėmesį koncentruoja į šaltojo metų laiko keliones ir, atsižvelgiant į didėjančią paklausą, rudens-žiemos sezono atostogautojams siūlo naujas kryptis. „Ėmėme siūlyti daugiau krypčių, pristatome sezonines naujienas. Pavyzdžiui, šiemet nauja kryptis - Šri Lanka - papildė egzotiškąsias Indiją ir Dubajų. Kelionių gurmanams siūlome pažintines keliones“, - teigė „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis. Bendrovės statistikos departamento ketvirtojo ketvirčio skaičiavimais, 2012 m. didžiąją žiemos kelionių dalį - 78 proc., sudarė būtent poilsinės kelionės.

Protingai planuojant atostogas, jas perkant per išansktinius pardavimus geriausiomis sąlygomis, atsiranda papildomų galimybių pramogoms kelionės metu: turistinėms ekskursijoms, SPA procedūroms ir kitiems malonumams. 2012 m. ketvirtąjį ketvirtį po Lietuvos poilsiautojai užsienyje išleido 564,4 mln. litų, 12, 7 procento daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu 2011 metais. Statistikos departamento duomenimis, 2012 m. ketvirtąjį ketvirtį kelionėje vienas Lietuvos gyventojas vidutiniškai išleido 1 567 litus.