Liepos 24 d. "Samsara"
rež. Ron Fricke

Unikalus filmas buvo filmuojamas 5 metus 25-iose pasaulio šalyse. Visas filmas nufilmuotas 70 mm juosta naudojant du kadrų dažnio per sekundę standartus ir unikalią kamerą, pailginančią kadrų laiką. Ši sistema, sukurta specialiai šiam projektui, suteikia galimybę įprastose scenose pamatyti neįprastas, pakerinčias detales, o dėl 4K formato mėgautis hipnotizuojančiais vaizdais. Jūsų laukia neapsakomos emocijos, kurias padovanos pusantros valandos truksianti kelionė po nuostabiausias planetos vietas. „Samsara“ perkelia mus į šventąsias vietas ir į stichinių nelaimių zonas, į pramoninių objektų ir gamtinių stebuklų centrus. Atsisakydami dialogų, filmo kūrėjai griauna mūsų tradicinį kino supratimą, skatindami muzikos ir vaizdo inspiruotą mūsų pačių interpretaciją. Sukurtas žiūrėti kino teatruose filmas įtraukia, užburia, sužavi ir visiškai pateisina kritikų apibūdinimą – kino stebuklas!

Liepos 25 d. "Pi gyvenimas"
rež. Ang Lee

Tai paslaptinga ir nuostabi istorija apie žmogaus ir gyvūno ryšį; apie tikėjimą, viltį ir kovą už išgyvenimą. Pagrindinis filmo veikėjas – indas paauglys Pi, zoologijos sodo prižiūrėtojo sūnus. Vieną dieną šeima nusprendžia palikti gimtąją Indiją ir įsikurti Kanadoje. Keliauti tenka jūra ir čia užklumpa nelaimė – mėtomas ir vėtomas audros sudūžta laivas. Stebuklo dėka Pi atsiduria gelbėjimosi valtyje – bengališkojo tigro, hienos, zebro ir orangutango draugijoje. Kelis mėnesius beviltiškai dreifuojant vandenyne kiekvienas jų nori išgyventi, tačiau niekas nežino, kuris gimė po laiminga žvaigžde.

Liepos 26 d. "Mėnesienos karalystė"
rež. Wes Anderson

Naujausias dviems „Oskarams“ nominuoto režisieriaus Weso Andersono („Tenenbaumų šeima“, „Kelyje su Daržylingu“) darbas, tapęs 65-ojo Kanų kino festivalio atidarymo filmu. Juostos siužetas nukelia į 1965-ųjų vasarą. Atokioje saloje prie Naujosios Anglijos pakrantės įsikūrusioje skautų stovykloje susipažinę dvylikamečiai pamilsta vienas kitą taip stipriai ir nuoširdžiai, kad nusprendžia dviese pabėgti į laukinę gamtą. Deja, judviejų planas patinka ne visiems – suaugusieji pradeda įsimylėjėlių medžioklę.

Liepos 27 d. "Populiari mergina"
rež. Régis Roinsard

Ryški, linksma, pamokanti ir stilingai vintažinė romantinė komedija nukels jus į romantišką amžinos meilės miestą Paryžių ir netgi į niekada nemiegantį Niujorką. Užtikriname, kad nieko panašaus aistringų romantinių istorijų žanre nematėte nuo “Amelijos iš Monmartro” laikų. Garantuojame puikią nuotaiką visam vakarui, netikėtus siužeto vingius ir... ne mažiau azarto, nei žiūrint Olimpines žaidynes!