Tiltas – pagrindinis miestelio akcentas. 1916 metais vokiečiai pastatė vieną iš didžiausių tuo metu pasaulyje medinių tiltų. Dėl aukštumo ir didumo jis nebuvo tvirtas, nelabai tiko geležinkelio reikmėms, tad 1918 metais pastatytas monolitinis geležinis tiltas, pavadintas feldmaršalo Paulo von Hindenburgo vardu.

Tilto aukštis - 42 metrai, ilgis siekė apie 570 metrų. Prie jo buvo pastatytas paminklas, kuris išbuvo iki 1932 metų. Besitraukdami vokiečiai 1944 metais tiltą susprogdino, per 29 dienas buvo pastatytas laikinas medinis, o 1952 metais - dabartinis tiltas. Dabartinio tilto ilgis - 599 metrai, plotis - 4,5 metro, aukštis - 42 metrai.

Didžiausias Lietuvoje Lyduvėnų geležinkelio tiltas paskelbtas Kultūros paminklu. Tilto statybos ir gyvavimo istorija tiesiogiai siejasi su lyduvėniškių gyvenimu, darbu bei šventėmis. Nereikėjo nei laikrodžių - gyventojai apie laiką spręsdavo pagal pravažiuojančius traukinius.

Senesnieji gyventojai dar prisimena, kaip apie 1937 metus lėktuvu „Anbo 41“ pro tilto apačią praskrido karo lakūnas, jaunesnysis leitenantas Vladas Murmulaitis. 1992 metų gegužės 7 dieną uždarius Lyduvėnų geležinkelio stotį, gyvenimas tilto papėdėje sulėtėjo, tapo tylesnis.

Lyduvėnų geležinkelio tiltas