Oro linijų bendrovė „SAS“, Kopenhagoje „persodinanti“ į „Quatar Airways“ lėktuvą, savo ruožtu dar stojantį Kataro Dohos oro uoste, kelionę iš Vilniaus į Dubajų Jums parduos už 427 eurus arba 1473 litus. Nepaisant dviejų persėdimų, tokia kelionė truks sąlyginai nedaug – apie 11 valandų.

Kiek brangiau kainuoja jungtinis „airBaltic“ ir „Fly Emirates“ pasiūlymas. Iš Vilniaus pro Rygą ir Maskvos Šeremetjevo oro uostą (pastarajame pakeistumėte ne tik lėktuvus, bet ir Jus aptarnaujančias oro linijų bendroves) į Dubajų šios avialinijos siūlo nusigauti už 496 eurus arba 1711 litų. Tiesa, pati kelionė truktų beveik pusantros paros.

Labiau „deganti“ savarankiškos išvykos į Dubajų galimybė – skrydis iš Vilniaus su Ukrainos avialinijomis („Ukraine International“). Pakeliui į Dubajų teks daryti tik vieną sustojimą Kijevo Borispolio oro uoste, o visa kelionė truks apie pusę paros. Šiuo metu tokio dvigubo skrydžio į vieną pusę kaina išties patraukli ir kol kas nekyla netgi sezono meto kelionėms (įvyksiančioms lapkričio, gruodžio arba sausio mėnesiais) – 222 eurai arba 697 litai.

Kad ir kaip keista tai galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, į Dubajų iš Vilniaus galima nuskristi ir su pigių skrydžių oro linijų bendrove – beje, ta pačia visos kelionės metu. „Persodinanti“ Kijeve „Wizzair“ siūlo ne tik trumpiausią, tačiau ir pigiausią kelionę – tiesa skrendant į vieną pusę, savarankiškai teks pesirūpinti dviem bilietais – Vilnius-Kijevas ir Kijevas-Dubajus.

O kelionės kaina šiuo metu išties juokinga – pasirinktomis dienomis rugsėjo – gruodžio mėnesiais, užsisakę bilietus dabar, į vieną pusę iš Vilniaus į Dubajų su „Wizzair“ nuskristumėte už 100 eurų arba kiek mažiau nei 350 litų. Taip pat gera žinia, norintiems ilgiau užsibūti Kijeve – kadangi bet kuriuo atveju bilietus iki ir nuo Ukrainos sostinės teks pirkti atskirai, persėdimo laiką galite susiplanuoti patys – nusistačius jo trukmę... kad ir iki kelių savaičių.

Nakvynė Dubajaus viešbučiuose brangi tik tuo atveju, jeigu norite išskirtinio poilsio išskirtiniame mieste – pasiruošę pasitenkinti kuklesniu kambariu (kad ir dviejų-trijų žvaigždučių komplekse) galite tikėtis užmokėti ne daugiau 16 eurų (maždaug 55 litų) už naktį.

Vis dėlto, nereikia pamiršti, kad Dubajaus vizą (įprasta kaina – 150-200 litų – priklausomai nuo paruošimo termino) reikia užsisakyti iš anksto, o tai padaryti, būnant Lietuvoje, padeda „rimtesni“ viešbučiai – žinoma, su sąlyga, kad atvykę į Dubajų, apsistosite būtent pas juos.

Taigi, ieškant pigiausio nakvynės varianto, patartina pradėti nuo žemiausias kainas siūlančių viešbučių ir paeiliui kontaktuojant su kiekvienu iš jų teirautis dėl kelionės dokumentų sutvarkymo galimybės. Taip galiausiai turėtų paaiškėti optimaliausias variantas – subalansuotos kelionės išlaidos ir mažiau rūpesčių dėl teisinių subtilumų, susijusių su įvažiavimu į šalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)