Liepos 17 d. "Niujorko šešėlyje"
rež. Derek Cianfrance

Naujojoje Dereko Cianfrance‘o kriminalinėje dramoje pagrindinius vaidmenis atlieka Ryanas Goslingas, Bradley Cooperis ir Eva Mendes. Pirmoje filmo dalyje pasakojama apie motociklininką kaskadininką Liuką, kuris dėl bandymo apiplėšti banką papuola į ambicingo policininko nemalonę. Liukas susitaiko su buvusia mergina Romina ir sužino, kad tapo tėvu. Norėdamas išlaikyti naują šeimą, vaikinas baigia kaskadininko karjerą ir pradeda plėšti bankus, tačiau kelią jam pastoja policininkas. Filmo istorija apima penkiolika metų, o šiomis dienomis gyvenančius du jaunuolius persekioja jų tėvų padarytos nuodėmės. Tai istorija su netikėtais posūkiais, kurios svarbiausios temos – kerštas, prisiminimai ir likimas.

Liepos 18 d. "Gangsterių medžiotojai"
rež. Ruben Fleischer

1949-ieji... Los Andželą pamažu užvaldo gangsteris Mickey Cohenas. Matydamas, kad įstatymai nebeveikia ir kitų būdų išgelbėti miestą nėra, Los Andželo policijos vadas Billas Parkeris seržantui Johnui O'Marai paveda suformuoti slaptą patikimų ir gyvybėmis kiekviename žingsnyje rizikuoti pasiryžusių policininkų būrį - šie privalo bet kokiomis, net su įstatymais prasilenkiančiomis priemonėmis sutramdyti mieste įsisiautėjusią mafiją. Jokių vardų, jokių ženklelių, jokio pasigailėjimo. Medžioklė prasideda.

Liepos 19 d. "Važiuok"
rež. Nicolas Winding Refn

Tai pasakojimas apie holivudo kaskadininką, kuris naktimis dirba mafijos parankiniu. Jis neturi vardo ir asmeninio gyvenimo, nekalba, nerodo emocijų ir gyvena paprastame daugiabutyje. Vieną dieną susipažįsta su kaimyne Irene ir jos šešiamečiu sūnumi. Jaukūs pasisėdėjimai prie televizoriaus pasibaigia, kai iš kalėjimo grįžta Irenės vyras Standardas, kuris, kaip vėliau pasirodo, ir vėl įsivelia į nešvarius darbelius. Kad išgelbėtų Irenę ir ištrauktų Standardą iš pavojingos „globos“, tenka imtis apiplėšimo. Deja viskas vyksta ne pagal planą ir kruvinas vairuotojas pradeda keršto kelionę po naktinį Los Andželą, klausydamasis nuostabaus garso takelio. Greitis, adrenalinas, jėga ir naktinio miesto ramybė – „Važiuok“ pasiruošęs jus pribaigti.

Liepos 20 d. "Balsai"
rež. Pål Sletaune

Ana ir jos aštuonmetis sūnus Andersas dėl sudėtingų santykių su žiauriu berniuko tėvu priklauso liudininkų apsaugos programai. Jie persikrausto gyventi į didelį daugiabutį. Nervinga ir įsitempusi Ana pradeda perdėtai rūpintis savo sūnumi, net nusiperka vaiko stebėjimo prietaisą, kad nuolat galėtų jį girdėti. Tačiau netrukus prietaisas ima leisti keistus, vaiko nužudymą primenančius garsus. O Andersas susiranda paslaptingą naują draugą, vis apsilankantį keistu laiku ir tvirtinantį, kad turi raktus nuo visų daugiabučio namo durų... Ana ima jaudintis, kad jie su Andersu nebe vieni.

Veiksmas vyks: ŠMC kiemelyje (Vokiečių g. 2 / Rūdninkų g. 1)
Kiek kainuos: 14 lt
Pradžia: 22:30 val.

Bilietus galima įsigyti nuo 21 val. kasoje Šiuolaikinio meno centro kiemelyje arba internetu.