Pavyzdžiui, oro linijų bendrovė „LOT“ iš Vilniaus į Sofiją su persėdimu Varšuvoje nuskraidintų už 346 litus (užsisakant bilietus, tarpininkaujant „airtickets.com“). Bendra tokios kelionės trukmė – šiek tiek mažiau nei septynios su puse valandos.

Palyginimui, bendrovės „Ecolines“ autobusu Sofiją iš Vilniaus pasiektumėte per pusantros paros, o kelionė vienam žmogui kainuotų 349 litus.

Norėdami pakeliui daryti daugiau persėdimų ir aplankyti dar bent kelis miestus, ilgesnei kelionei lėktuvais galite rinktis šiek tiek brangesnį variantą – skrydį iš Vilniaus į Berlyną per Rygą su „airBaltic“, iš kur Sofiją galėtumėte pasiekti bendrovės „airBerlin“ orlaiviu.

Abiejų avialinijų bilietus galite pirkti atskirai ir susidėlioti kelionę taip, kad užtektų laiko pasižvalgyti po Berlyną – tokiu atveju už tris skrydžius Bulgarijos sostinės link užmokėtumėte šiek tiek daugiau nei 600 litų. Tuo tarpu leidus sudėlioti Jūsų maršrutą aviabilietų užsakymo sistemai „greitai.lt“, greičiausia kelionė lėktuvu iš Vilniaus į Sofiją kainuotų 562 litus.

Penkiolikos valandų trukmės skrydis su „Turkish Airlines“ iš Lietuvos sostinės į Sofiją pro Stambulą kainuotų maždaug 640 litų žmogui. Formaliai tai - „naktinio perskridimo“ variantas, kadangi pakilę iš Vilniaus 17:45 vietos laiku, Bulgarijos sostinę pasiektumėte maždaug devintą ryto.

„Turkish Airlines“ siūlo ir ilgesnį – beveik parą trunkantį tokios kelionės variantą. Per pusdienio „prastovą“ Stambule, vargu ar spėtumėte dorai pasižvalgyti po miestą, tačiau ji neabejotinai suteiktų progą bent jau trumpam išlįsti už oro uosto ribų.

Pigiausiai pasiekti Sofiją, skrendant iš Kauno galima kombinuojant oro linijų bendrovių „airBaltic“ ir „airBerlin“ pasiūlymus tokiu pat principu, kaip ir skrendant ta pačia kryptimi iš Vilniaus. Šiek tiek ilgiau nei devynias valandas trunkanti kelionė su persėdimais Rygoje ir Berlyne vienam žmogui kainuotų apytiksliai 596 litus.

Taip pat su „airBaltic“ ir vėliau – su „Austrian Airlines“, „Air France“, „Lufthansa“, „Alitalia“ arba „British Airways“ iš Karmėlavos oro uosto į Bulgarijos sostinę galima nuskristi antrą persėdimą darant atitinkamai Vienoje, Paryžiuje, Miunchene, Romoje arba Londone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)