Liepos 10 d. "Medžioklė"
rež. Thomas Vinterberg

Po sunkių skyrybų atsigaunantis keturiasdešimtmetis Lukas turi naują merginą, naują darbą vaikų darželyje, daug draugų glaudžioje bendruomenėje ir stengiasi pataisyti santykius su paaugliu sūnumi Markusu. Tačiau dėl netikėtų kaltinimų viskas ima žlugti. Iškritus sniegui ir įsižiebus kalėdinėms lemputėms, gandai paplinta kaip virusas. Nedidelėje bendruomenėje sklinda nepasitikėjimas ir isterija, o Lukas lieka vienas kovoti už savo gyvenimą ir orumą. Tai subtili, tačiau psichologiškai įtempta, emocinga drama apie šiuolaikinę raganų medžioklę bei apie žodžio galią formuoti ir keisti tapatybę.

Liepos 11 d. "Karališkas romanas"
rež. Nikolaj Arcel

Už karaliaus Kristiano VII-ojo rūmų fasado slypi daugybė paslapčių. Jaunoji karaliaus žmona Karolina Matilda tikėjosi meilės ir supratimo, tačiau jai tenka nusivilti. Jos vyras – šizofreniškas, apolitiškas, nuolat įsiveliantis į skandalus ir besidomintis tik teatru. Vienintelis Karolinos džiaugsmas – naujojo karaliaus gydytojo Strunzės biblioteka. Karoliną Matildą ir Strunzę suartina bendri idealai bei laisvės troškimas. Įgijęs besąlygišką karaliaus pasitikėjimą Strunzė kartu su Karolina Matilda pradeda politinį perversmą, kuris pakeis Daniją amžiams.

Liepos 12 d. "Tabu"
rež. Miguel Gomes

Filmo centre – tame pačiame Lisabonos daugiabučio aukšte gyvenančių trijų moterų gyvenimai. Aurora – temperamentinga ir ekscentriška pagyvenusi moteris, turimus pinigus nuolat pralošianti kazino, kenčianti šalutinį antidepresantų poveikį ir įtarianti, kad jos tarnaitė Santa naudoja prieš ją vudu burtus. Jų kaimynė Pilar savo pirmuosius pensijos metus leidžia siekdama pagerinti pasaulį, ištaisyti svetimų žmonių kaltes ir yra nepaprastai atsidavusi visuomeninei veiklai. Aurorai mirus, Santa ir Pilar sužino kai ką iš senosios damos praeities – meilės ir nusikaltimo istoriją, vykusią Afrikoje, Tabu kalno papėdėje.

Veiksmas vyks: ŠMC kiemelyje (Vokiečių g. 2 / Rūdninkų g. 1)
Kiek kainuos: 14 lt
Pradžia: 22:30 val.

Bilietus galima įsigyti nuo 21 val. kasoje Šiuolaikinio meno centro kiemelyje arba internetu.