Iki šiol savo programoje koncentravęs lengvąją dance bei pop muziką (o kiek anksčiau – ir šiuolaikinį roką), artimiausio renginio metu „Oxegen 2013“ didžiausią dėmesį skirs kokybiškai šiuolaikinei elektronikai.

Pateisindamas savo pavadinimą, nuo 2009 m. festivalis garsėja kaip žaliausias tokio mąsto renginys Europoje – nuo tų metų jo organizatoriams pavyko maksimaliai sumažinti šventės metu skleidžiamą oro taršą. Pasibaigus 2009 m. „Oxegenui“ buvo skelbiama apie tai, kad per visas keturias festivalio dienas renginio zonoje transportas ir pagalbiniai įrenginiai neišleido nė gramo anglies dvideginio.

Laikai, kai liaupses didžiausių prekės ženklų („Guiness“, „Heineken“ bei airių muzikinės produkcijos lyderis MCD) remiamam festivaliui dalino tokios roko muzikos žvaigždės kaip R.E.M, The Killers, Foo Fighters, Green Day, Snow Patrol ar The Rolling Stones gitaristas Ronnie Woodas – seniai praeityje. Į šių metų festivalį plūsta išimtinai elektroninės muzikos mylėtojai, nekantraujantys išvysti pastarųjų metų Europos hitų sąrašų viršūnes užkariavusių Nero, Crookers ir Sasha, o labiausiai – Davidą Guettą, Snoop Dogą ir Pitbullį.

Tikriesiems elektroninėms muzikos mėgėjams, atvyksiantiems į „Oxegen 2013“ iš mūsų kraštų patartina atkreipti dėmesį į Lietuvoje ne taip plačiai žinomus, tačiau festivalio metu neabejotinai kelią į klausytojų širdis pelnysiančius Alesso, Rita Ora, Otto Knows ir Bogore.

Vienos dienos renginio bilietas kainuoja 49,50 eurų (apie 170 litų), tuo tarpu trijų dienų abonementą šiuo metu galima įsigyti už 117 eurų (apie 400 litų). Nepaisant garsių vardų, ši kaina galėtų pasirodyti didelė, tačiau atsižvelgiant į faktą, kad šiemet bilietų į „Oxegen“ festivalį prekybą vyksta stebėtinai vangiai, artimiausiu metu galima tikėtis patrauklių akcijų, siūlomų renginio organizatorių.

Tiksli „Oxegen 2013“ rengimo vieta – už mažiau nei 6 km. į pietus nuo Naas esanti Kildare gyvenvietė. Ją nesunku pasiekti, keliaujant nuo Dublino (iki jo – šiek tiek daugiau nei 30 km). Lietuvos gyventojams Dubliną galima pasiekti, skrendant iš Vilniaus oro uosto.

Tiesa, pigiausią tiesioginį skrydį siūlantį oro linijų bendrovė „Ryanair“ pastaruoju metu pastebimai pabrangino keliones iš Lietuvos į Airiją – bilietas ten ir atgal prieš pat „Oxegen 2013“ festivalį kainuotų apie 1290 litų asmeniui, netgi užmokėjus už vietą lėktuve jau dabar. Todėl pigesnis variantas - skrydis į Dubliną, persėdant Osle. Su ta pačia „Ryanair“ tokiu būdu į Airiją pavyktų nusigauti maždaug trigubai pigiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją