Nepaisant to, kad Vokietijos mastais šis renginys nėra labai masiškas, jis vis dar išlieka didžiausiu Europoje festivaliu, rengiamu natūralioje upės saloje. Aplankyti Dokvilį verta ir dėl to, kad jis suteikia puikią progą susipažinti tiek su kultūrine Hamburgo puse, tiek su garsiais festivalio svečiais, kurių tarpe – nemažai žymių vardų. Tiek muzikos, tiek vizualiųjų menų kūrėjų tarpe.

Tuo metu, kai Lietuvoje didelio masto kelių dienų festivalių miesto ribose tradicija dar tik pradeda įgauti apsukas, tokio tipo renginiai kaip Dokvilis gali pasigirti tuo, kad jo ištakos siekia mažų mažiausiai praeitą dešimtmetį. Rengiamas nuo 2007 m. šis festivalis sugebėjo įrodyti, kad vystant panašaus formato idėją, praktikoje muzika ir vizualieji menai gali būti visiškai lygiagretūs ir neužgožti vienas kito. Tai patvirtina ir šiais metais rugpjūčio 16-18 dienomis vykstančio „MS Dockville“ programa – tiek menininkų, tiek muzikos atlikėjų vasaros pabaigoje į Hamburgą suvažiuoja apylygiai.

Pusantro šimto pastarųjų tarpe – Agnes Obel, Crystal Fighters, The Lumineers, Mighty Oaks, Lone Wolf, Flight Facilities ir Mac Miller. Žymiausi iš atvyksiančių menininkų – danai Fiction Pimps, išgarsėję savo netikėtais ir mistika persisunkusiais įtraukiančiais performansais ir smagius bei šokiruojančius interaktyvius žaidimus kurianti vokiečių komanda, žinoma bendru Invisible Playground pavadinimu.

Nors meninės festivalio pusės koncepcija yra gana abstrakti, su muzikiniais pasirodymais didžiojoje scenoje nesusijusiai renginio daliai tradiciškai pavyksta išgauti tam tikro konkretumo besikratančio bendrumo įspūdį. Tam pasitarnauja ir porą savaičių prieš pagrindinę „MS Dockville“ fiestą vykstančios kūrybinės dirbtuvės bei menininkų stovykla. Į ją stengiasi atvažiuoti kiekvienas, besiruošiantis dalyvauti didžiosiose Dokvilio renginiuose, o besidalinant kūrybinėmis idėjomis bei pristatymo plačiajai publikai laukiančiais projektais ar vėlyvosiomis jų koncepcijomis, susirinkusieji persismelkia bendrumo atmosfera.

Kelionę iš Lietuvos į Hamburgą „MS Dockville“ festivalio metu galima planuoti, įsigyjant pigių skrydžių bendrovės bilietus iš Vilniaus į Brėmeną – iš anksto pasirūpinus vieta lėktuve, skrydis vienam žmogui ten ir atgal Ryanair aviakompanijos orlaiviu kainuotų apie 220 litų. Tuo tarpu nuo Bremeno iki Hamburgo pietuose esančio Vilhelmsburgo galima nuvykti traukiniu arba autobusu. Vienam žmogui tai kainuotų apie 45 litus į abi puses, o 120 kilometrų nuotolį tarpmiestinis transportas įveiktų per mažiau nei dvi valandas.

Tiesioginis autobusas iš Vilniaus iki Hamburgo (pasinaudojus „Ecolines“ vežėjo paslaugomis) ten ir atgal vienam žmogui kainuotų maždaug 580 litų, iš Marijampolės į Hamburgą – apie 565 litus.

Viešbučio kainos Hamburge festivalio metu siekia vidutiniškai 90–330 litų už parą, hostelio – 25–70 litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją